Κοιτάζει μπροστά ο Μακεδονικός Φούφα

10 Min Read

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μακεδονικός Φούφα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας. Μπορεί να έχασε αλλά στο πρώτο ημίχρονο δυσκόλεψε πολύ την αντίπαλο του, ενώ στην επανάληψη κατάφερε να μειώσει και να την αγχώσει αλλά οι πολλοί καλοί και έμπειροι παίκτες της Δόξας τη βοήθησαν να πάρει τελικά μια άνετη νίκη.

Φυσικά προς το τέλος ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει ένα πέναλτι στο Μακεδονικό αλλά δεν το έκανε.

- Advertisement -

Όλοι πλέον κοιτάνε μπροστά με αρχή το παιχνίδι κυπέλλου με το Λαγκαδά και στη συνέχεια αυτό του πρωταθλήματος με το Παραλίμνιο αμφότερα στη Πτολεμαΐδα.

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Μακεδονικού Γιώργος Παπακώστας δήλωσε «

Ήμαστε μια καινούρια ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Η διοίκηση έχει θέσει ένα πλάνο τριετίας με στόχο τη παραμονή και τη καθιέρωση της ομάδας στη κατηγορία. Πάνω σε αυτό το πλάνο δουλεύουμε και θέλουμε να υλοποιήσουμε σε βάθος χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι δεν πετάμε στα σύννεφα. Σήμερα ξέραμε και που ερχόμαστε και τι θα αντιμετωπίσουμε. Όλη τη προηγούμενη εβδομάδα προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε τη νίκη επί της Καβάλας. Και το λέω αυτό γιατί όταν μια νεοφώτιστη ομάδα όπως εμείς κερδίσει μια ομάδα σαν τη Καβάλα πρέπει να διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα. Και αυτό το κάναμε για να μη νομίζουμε ότι ξαφνικά γίναμε κάτι σημαντικό.

Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα γίνεται για το παιχνίδι με τη Δόξα. Η ομάδα προσπάθησε να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερη άμυνα και από εκεί και μετά να βγαίνει σε κόντρα επιθέσεις για να πάρει ότι καλύτερο γίνεται. Αυτό σίγουρα το περίμενε και η Δόξα και σίγουρα είναι κάτι που δεν προσφέρει θέαμα και για αυτό ζητάμε συγνώμη από το φίλαθλο κόσμο αλλά είναι μια κίνηση τακτικής για μια ομάδα που θέλει να κερδίσει. Και δεν εννοώ μόνο βαθμούς αλλά και εμπειρίες και ειδικά σήμερα οι παίκτες μου αποκόμισαν πάρα πολλές.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος στο πρώτο μέρος μπορώ να πω ότι φοβηθήκαμε πολύ τον αντίπαλο με τη Δόξα να μπαίνει πολύ δυνατά και αυτό ήταν που θέλαμε να προσέξουμε γιατί οι ομάδες που έχουν ποιότητα και στόχο τον πρωταθλητισμό θέλουν να τα «καθαρίζουν» νωρίς.

Αλλά πάλι θέλω να πω ότι φοβηθήκαμε πάρα πολύ σε σημείο που η ομάδα αγχώθηκε, βάρυναν τα πόδια τους και ο αντίπαλος θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα τέρματα. Αυτό γιατί προσπαθώντας να παίξουμε άμυνα είχαμε χάσει και τη συγκέντρωση μας για το πως θα βγούμε μπροστά.

Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να ανέβουμε στην επανάληψη έτσι ώστε να γίνουμε απειλητικοί αφού δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα παρά μόνο να κερδίσουμε.

Έτσι στο 2ο μέρος βγήκαμε μπροστά αλλά μια έμπειρη ομάδα όπως η Δόξα το εκμεταλλεύτηκε και έτσι φτάσαμε σε αυτό το σκορ.

Το σκορ όμως μπαίνει σε 2η μοίρα για μας και μπορώ να πω ότι στο 2ο ημίχρονο πήγαμε πάρα πολύ καλά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Φούφα που μας ακολουθούν σε όλα τα παιχνίδια, τους φιλάθλους της Δράμας που είναι καταπληκτικοί και δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα κάτι που είναι πολύ καλό για τους παίκτες, όλους τους ανθρώπους της Δόξας για τη φιλοξενία».

 

Σε ερώτηση για τις διαφορές ανάμεσα σε Δόξα και Καβάλα ο κ. Παπακώστας δήλωσε «η Δόξα σήμερα μας πίεζε σε όλο το γήπεδο ενώ η Καβάλα μας περίμενε πίσω και μας έδωσε το δικαίωμα να παίξουμε. Επίσης το ένα παιχνίδι ήταν εκτός και το άλλο εντός αλλά σήμερα η Δόξα έδειξε ότι είναι λίγο καλύτερη από την Καβάλα στη ποιότητα το ρόστερ».

 

Σε άλλη ερώτηση για το τι εμπειρίες αποκόμισε ο Μακεδονικός και αν μετά το 2-1 πίστεψε σε κάτι καλό ο προπονητής του Φούφα είπε «στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να πιστεύεις και πάντα πρέπει να ελπίζεις ακόμα και αν είσαι νεοφώτιστος. Θεωρώ ότι κερδίζουμε εμπειρίες, αφού πολλοί παίκτες μου αγωνίζονται για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική και κάποιοι ακόμα είχαν και πολύ λίγο χρόνο και στο Α΄ τοπικό. Επομένως αυτές οι εμπειρίες είναι η παρακαταθήκη για το 3ετες πλάνο μέσα από τα δικά μας παιδιά. Αναλογιστείτε ότι η ομάδα μας δεν έχει ούτε ένα παίκτης εκτός νομού Κοζάνης. Βασικός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα της περιοχή μας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό δεν ήταν αυτοσκοπός αλλά είναι επιλογή να βοηθήσουμε τα «παιδιά μας» και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε έχοντας επιμονή και υπομονή βασιζόμενοι στο πλάνο που σας είπα. Έτσι φέτος θέλουμε να κερδίσουμε τη παραμονή και από του χρόνου να προσπαθήσουμε να καθιερωθούμε και να εδραιωθούμε στη Γ΄ Εθνική. Στο 2-1 πάντα ελπίζεις και εμείς θέλουμε να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μήπως και μπορούσαμε να κλέψουμε κάτι, αλλά η ποιότητα της Δόξας ήταν τέτοια που δεν μας το επέτρεψε, έγινε και γρήγορα το 3-1 και από εκεί και μετά προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι για να μην έρθει μια μεγαλύτερη ήττα που σίγουρα μπορεί να επηρέαζε και ψυχολογικά».

 

Από τη πλευρά του ο προπονητής της Δόξας Κώστας Βασιλακάκης τόνισε «είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που κατέβηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, το γνωρίζαμε αυτό και ότι γίνεται η αποστολή σου είναι δύσκολη γιατί πρέπει να διασπάσεις την άμυνα τους. Ο Φούφας στεκόταν πολύ καλά, έκλεινε πολύ καλά τους χώρους. Εμείς προσπαθήσαμε από το πρώτο λεπτό να βρούμε χώρους προσέχοντας παράλληλα και την άμυνα μας. Ελαχιστοποιήσαμε τους κινδύνους και καταφέραμε να προηγηθούμε 2-0. Αμέσως μετά όμως σε μια αντεπίθεση έγινε το 2-1 αλλά δεν χάσαμε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα και χάσαμε κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί βγάλανε πολύ ενέργεια σήμερα και σίγουρα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε και απέναντι σε ομάδες με κλειστές άμυνες. Αυτό γίνεται με γρήγορο ποδόσφαιρο και ανάπτυξη και αυτό προσπαθήσαμε και κάναμε σήμερα. Ευχαριστώ στο κόσμο και τη συμπαράσταση και εύχομαι ότι καλύτερο στο Μακεδονικό.

Από εκεί και μετά εμείς δεν ξεζωρίζουμε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά επειδή έχουμε ένα ρόστερ αξιόλογο μπορούμε να κάνουμε και κάποιες αλλαγές με παίκτες όμως που τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Απλά βλέπουμε πρώτα Καλαμαριά για το κύπελλο και μετά τη Καβάλα. Φυσικά και μας ενδιαφέρει το κύπελλο και θα πάμε για το κύπελλο. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε το υλικό και να παίρνουμε το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή. Από εκεί και μετά από τις προπονήσεις βγαίνουν συμπεράσματα και παίρνουμε αποφάσεις για κάθε παιχνίδι. Αναλόγως ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση αυτός και θα παίξει.

Εγώ εμπιστεύομαι όλα τα παιδιά και δεν έχω πρόβλημα με κανένα ούτε εμμονές. Μπορεί να μαλώσω με κάποιον αλλά αν μου κάνει τη δουλειά θα τον βάλω να παίξει. Απλά το ρόστερ μας είναι μεγάλο και πρέπει κάποιοι παίκτες να έχουν υπομονή και να δουλεύουν.

Η προσέλευση του κόσμου δεν μας αγχώνει μας ευχαριστεί και μακάρι να γίνει και μεγαλύτερη. Αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς. Εμείς θα τους κάνουμε να έρθουν».

 

Ο ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού Γιώργος Τακίδης δήλωσε «Ξέραμε με πια ομάδα παίζαμε. Μέχρι το 50 διαχειριστήκαμε καλά το σκορ και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι αλλά μετά το 2-1 ανοιχτήκαμε και πληρώσαμε τα κενά. Πήραμε πολλά από αυτά το παιχνίδι και κοιτάμε το στόχο μας που είναι η παραμονή στη κατηγορία. Συνεχίζουμε τη δουλειά και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

 

Ο Δημήτρης Γαιδαρτζής από την πλευρά της Δόξας είπε «Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα κοίταζε πρώτα τα αμυντικά της καθήκοντα και ότι ένα γρήγορο γκολ θα μας βοηθούσε. Το καταφέραμε και είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε και άλλα όμως αυτό δεν έγινε. Μόλις έγινε το 2-0 ίσως χαλαρώσαμε για λίγο κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος αλλά το γκολ που δεχτήκαμε μας πείσμωσε πιο πολύ και έτσι πετύχαμε ακόμα 2 γκολ και θα μπορούσαμε περισσότερα. Θέλουμε να διευρύνουμε το σερί μας γιατί ήμαστε μια μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες παίζουν μόνο για τη νίκη και θέλουμε αυτό τον υπέροχο κόσμο πάντα κοντά μας.

Ακολουθούν 2 δύσκολα παιχνίδι και θέλουμε και τους 2 στόχους. Εμένα η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ και είτε βασικός ήταν όταν μπαίνω αλλαγή προσπαθώ για αυτό.

Εγώ προσπαθώ να είμαι πάντα έτοιμος και όταν μου το ζητάει ο προπονητής μου να κάνω το καλύτερο για την ομάδα που έχει πολλούς και καλούς παίκτες.

Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους ποιος είναι ο πιο έτοιμος για να παίξει και σίγουρα γνωρίζει περισσότερα από τον κόσμο.

 

Γραφείο Τύπου Μακεδονικού Φούφα

Μοιραστείτε την είδηση