ΚΚΕ: Να μην μείνει ούτε ώρα χωρίς θέρμανση η Κοζάνη

2 Min Read

«Να μην μείνει ούτε ώρα χωρίς θέρμανση η Κοζάνη» ζητά η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κοζάνης ότι στο σύστημα της τηλεθέρμανσης, ενδέχεται να υπάρξει αρρυθμία λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Το ΚΚΕ μιλά για επιβεβαίωση των ανησυχιών πως η τηλεθέρμανση φέτος θα αντιμετωπίσει προβλήματα και ζητά να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

«Η πολιτική της απολιγνιτοποίησης, η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αφού το προηγούμενο διάστημα «στέγνωσε» τα πορτοφόλια των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, τώρα κινδυνεύει να αφήσει την πόλη χωρίς θέρμανση μέσα στο χειμώνα. Ευθύνη έχουν όλοι όσοι στήριξαν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και την λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων στην λογική «κόστους – οφέλους», (αστικά κόμματα, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, συνδικαλιστές)» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Επίσης καλεί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αντιδράσουν και να πιέσουν την πολιτεία, προκειμένου η πόλη να μην μείνει ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Χαρακτηριστικά τους καλεί να διεκδικήσουν:

– Λειτουργία χωρίς διακοπές των απαραίτητων μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

– Έκτακτη επιχορήγηση στη ΔΕΥΑΚ για να μπορεί καλύψει το κόστος λειτουργίας των λεβήτων πετρελαίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

– Καμία αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης.

– Να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση