Κλείνει και πάλι η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμαστικές φορτίσεις

2 Min Read

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα

Συνεχίζονται οι δοκιμαστικές φορτίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στο πλαίσιο των εργασιών – παρεμβάσεων που γίνονται τους τελευταίους μήνες με στόχο την θωράκισή της. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών φορτίσεων στα άκρα των προβόλων Μ4-1, Μ5-1, Μ6-1 την περασμένη Κυριακή, αυτή την Κυριακή 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν νέες δειγματοληπτικά σε ορισμένα αμφιέρειστα τμήματα καθώς και επανάληψη στον πρόβολο Μ6-2 στον οποίο έγινε η επέμβαση ενίσχυσής του.

- Advertisement -

Προκειμένου να εκτελεστούν οι δοκιμαστικές φορτίσεις θα χρειαστεί να κλείσει, για άλλη μια φορά, η γέφυρα για όλα τα οχήματα. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία θα απαγορευτεί από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και θα εκτελείται από εναλλακτικές διαδρομές.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χάρη Γκοβεδάρο, το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμο το πόρισμα των μετρήσεων που έγιναν από τους επιστημονικά υπεύθυνους του έργου Κωνσταντίνου Κατάκαλου και Παναγιώτη Πανέτσου, οι οποίοι φαίνεται πως δεν διαπίστωσαν κάτι ανησυχητικό.

«Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου αντοχής της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων έως την έναρξη του έργου της συνολικής ενίσχυσης και αναβάθμισής της και αφού προηγηθεί η εκπόνηση της μελέτης, η οποία θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα. Κατά τα λοιπά συνεχίζεται το έργο της στεγάνωσης της πλάκας καταστρώματος και της ορθής απορροής των ομβρίων υδάτων στο μήκος της προβολοδόμησης με σκοπό την προστασία του σιδηρού οπλισμού και των τενόντων από περαιτέρω οξείδωση και με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του περί τα τέλη Μαΐου» επεσήμανε ο κ. Γκοβεδάρος.

Μοιραστείτε την είδηση