Κλείνω ραντεβού με τη ζωή: Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

4 Min Read

«Κλείνω ραντεβού με τη ζωή» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης και η Τοπική Κοινότητα Κοζάνης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στην πόλη της Κοζάνης και στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού/.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα μπροστά στο δημαρχείο, το οποίο φωταγωγηθεί ενώ με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου θα γίνονται εκπτώσεις στις τιμές για τις αγορές των γυναικών από τα καταστήματα.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, «ο Δήμος Κοζάνης, ευαισθητοποιημένος σε θέματα πρόληψης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών και τον Εμπορικό Σύλλογο, προχωρά σε μια σειρά από δράσεις, που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ξεκινήσαμε την προηγούμενη με μια πετυχημένη ημερίδα ενημερωτικού χαρακτήρα και συνεχίζουμε την Παρασκευή με μια δράση που θα στείλει το μήνυμα σε όλη την πόλη. Όπως είχαν την ευκαιρία να μας τονίσουν και οι γιατροί στην ημερίδα, η πρόληψη δεν αποτρέπει την εμφάνιση της νόσου. Η έγκαιρη όμως διάγνωση δίνει δυνατότητα για την καλύτερη αντιμετώπισή της και πολλές ελπίδες για την θεραπεία της νόσου. Αυτό είναι το μήνυμα, που θέλουμε να στείλουμε κυρίως προς τις γυναίκες. Μην εφησυχάζετε, επισκεφθείτε το γιατρό σας και κάντε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης με τη σειρά του πρόσθεσε πως «μετά από πρόταση της κας Κούλας Καλογερίδου, η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, θα ετοιμάσει μια Δομή δανεισμού γυναικείας περούκας για τις γυναίκες που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τις περούκες».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης, Φανή Δινοπούλου από την πλευρά της ανέφερε πως «ο Σύλλογος Καρκινοπαθών δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι να μάθει η γυναίκα με καρκίνο του μαστού αλλά και όλος ο πληθυσμός πως ο καρκίνος του μαστού δεν ισοδυναμεί άμεσα με τον θάνατο, αρκεί να υπάρχει πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση καθώς ο καρκίνος του μαστού πλέον αντιμετωπίζεται».
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης έχει 14 χρόνια ενεργής παρουσίας με την κα Δινοπούλου να επισημαίνει πως «ο Σύλλογος κατάφερε να σπάσει το ταμπού της λέξης καρκίνου».
Τέλος αναφορικά την πρόταση για νέα Δομή Δανεισμού περούκας από την Κοινωφελή, η κα Δινοπούλου τόνισε πως ο Σύλλογος έχει ήδη «Τράπεζα περούκας» η οποία εξυπηρετεί όλες τις γυναίκες, που χρειάστηκε.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Σάκης Δραγατσίκας τόνισε πως ο εμπορικός κόσμος της πόλης είναι αρωγός σε μια εκδήλωση με τόσο σημαντικό μήνυμα. « Έτσι εμείς από την πλευράς μας αυτό, που μπορούμε να κάνουμε είναι την Παρασκευή να προσφέρουμε έκπτωση σε όλες τις γυναίκες, που θα βγουν στην αγορά».
Τέλος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Κοζάνης, Γιάννης Γρηγοριάδης κάλεσε όλους τους πολίτες να βρεθούν την Παρασκευή στο χώρο της εκδήλωσης.

Μοιραστείτε την είδηση