Κλείνουν τα δημοτικά καταστήματα Βοϊου από την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρία για την λειτουργία των διοδίων στην Σιάτιστα

3 Min Read

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών στην Αθήνα την Τρίτη

Κλείνουν τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Βοΐου από την Δευτέρα και για όσο χρειαστεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λειτουργία των πλευρικών και μετωπικών διοδίων Σιάτιστας. Αυτό αποφάσισε το βράδυ της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το ζήτημα της έναρξης λειτουργίας των δυο σταθμών διοδίων.

- Advertisement -

Τόσο ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων, μίλησαν με σκληρά λόγια για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζευκλής, δεν μπορεί να επικοινωνήσει δέκα μέρες τώρα.
Η κοινωνία, οι φορείς και οι αυτοδιοικητικοί του Βοϊου είναι στα «κάγκελα» από τις 20 Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησε η λειτουργία των διοδίων. Στο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν και οι Βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης που δήλωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων, εκφράστηκε η έντονη αντίδραση της περιοχής στην κίνηση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα διόδια και προτάθηκαν κινητοποιήσεις.

Κατά την συνεδρίαση ενημερώθηκε ο κ. Ζευκλής από το Υπουργείο Μεταφορών πως την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην Αθήνα για το θέμα των διοδίων. Ο Δήμαρχος κάλεσε όσους από τους επικεφαλής των παρατάξεων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συνάντηση με τον Υπουργό και να θέσουν επιτακτικά το πλαίσιο των αιτημάτων που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο το 2020 για το θέμα των διοδίων, δηλαδή:

– Ελεύθερη διέλευση των κατοίκων του δήμου
– Γενναία έκπτωση σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί το παραπάνω
– Εφαρμογή του μέτρου των αναλογικών διοδίων (υπολογίζεται το κόστος διέλευσης μέχρι την Κοζάνη στα 0,30 ευρώ)
– Βελτίωση του παράπλευρου οδικού δικτύου

Η απόφαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Συνεπώς από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου όλα τα δημοτικά καταστήματα του Βοϊου θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκινούν. Την απόφαση για το πότε θα επιστρέψουν σε κανονική λειτουργία θα την λάβουν οι επικεφαλής των παρατάξεων αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Υπουργό την προσεχή Τρίτη.
Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση