Κλειστό κολυμβητήριο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βελβεντού για το 2023

3 Min Read

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προγραμματισμός του έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2023, το οποίο ανέρχεται σε κάτι λιγότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα στο Πρόγραμμα συγκαταλέγονται έργα που είναι προγραμματισμένο να εγκριθούν από προγράμματα, αυτά που συνεχίζονται και αυτά που θα υλοποιηθούν από την ΠΕ Κοζάνης όπως για παράδειγμα οι οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα.

«To τεχνικό πρόγραμμα σας έχει αποσταλεί και το έχετε ήδη διαβάσει, το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι εκτός των έργων που περιγράφονται σε αυτό, θα προστεθούν και άλλα από τις χρηματοδοτήσεις που αναμένουμε, όπως για παράδειγμα εξετάζεται η αλλαγή φωτισμού στο Βελβεντό για μεγαλύτερη οικονομία και αναμένεται και η έγκριση χρηματοδότησης για την αυλή του κυλικείου. Επίσης χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και χρηματοδότηση για τα αδέσποτα ζώα. Αυτά καθώς και διάφορα άλλα έργα θα προστεθούν στο τεχνικό πρόγραμμα με την έγκριση της χρηματοδότησης τους» ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Τέτος, διερωτήθηκε για την ασφαλτόστρωση της οδοποιίας Μετόχι – Κατασκηνώσεις Αγίας Τριάδας με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ειρήνη Αγγέλη να ενημερώνει πως για το συγκεκριμένο έργο το Δασαρχείο δεν παρέχει τη σχετική άδεια. Ο κ. Τέτος έθεσε ακόμη και το ζήτημα του ρυμοτομικού τονίζοντας πως πρέπει να ξεκινήσουν κάποια στιγμή οι εργασίες.

Στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα της κατασκευής νέου δημαρχείου με την Πρόεδρο Βάια Μαλλού να εκφράζει την επιφύλαξή της για το έργο, τονίζοντας πως πρόκειται για «ένα υπέρογκο οικονομικά έργο για τις δυνατότητες του Δήμου, όταν προέχουν άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες.»

Στη συνεδρίαση τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα της πρόσβασης στο χωριό Καταφύγι από τον Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αθανάσιο Πούλιο. «H κατάσταση στο θέμα του Μπιτζινίσιου έχει πλέον φτάσει στα άκρα και νομίζω ότι θα πρέπει να κινηθούμε νομικά. Για το τεχνικό πρόγραμμα έχουμε κάνει πολλές προτάσεις. Το βασικό πρόβλημα είναι η πρόσβαση στο Καταφύγι η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς η κατάσταση της οδοποιίας είναι τραγική. Γνωρίζω ότι αυτό είναι θέμα της περιφέρειας και θα δούμε από εδώ και πέρα πως θα κινηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ένα εμβληματικό έργο που «κυνηγάει» εδώ και καιρό η Δημοτική Αρχή Βελβεντού, είναι η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου. Το έργο συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 με προϋπολογισμό 515.000 ευρώ και θα προέλθει, αν όλα πάνε καλά, από δωρεές.

 

Θένια Βασιλειάδου

 

 

Μοιραστείτε την είδηση