Κλικ από την παρουσία της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Κοζάνη

1 Min Read

Στην Κοζάνη βρίσκεται  η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».  H κα Αγγελοπούλου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και στη συνέχεια μετέβη μαζί με το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα στο Βιοκλιματικό Σχολείο στη ΖΕΠ. Ακολουθούν συναντήσεις στο Δημαρχείο, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς και την Τηλεθέρμανση Κοζάνης.

Σκοπός της επίσκεψης η παρουσίαση των προτάσεων του Δήμου Κοζάνης, ενόψει του εορτασμού για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Στην Περιφέρεια η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ενθουσιασμένη από το κτίριο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοπορία που μπορεί να επιδείξει η περιοχή και την δυναμική της επόμενης μέρας από το τέλος του λιγνίτη, ενώ απευθυνόμενη στον κ. Κασαπίδη, αναφέρθηκε στις εναλλακτικές καλλιέργειες και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας ώστε να αποτελέσει η περιοχή πόλο τεχνολογίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Γ. Αγγελοπούλου στην δημιουργία φωτοβολταικών πάρκων και στο master plan για την απολιγνιτοποίηση, στο οποιό αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τη Δυτική Μακεδονία.

Από τις 1.733 προτάσεις που κατατέθηκαν στην Επιτροπή «Ελλάδα 2012» οι 9 αφορούν στην Κοζάνη.

Μοιραστείτε την είδηση