Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

2 Min Read

Ετοιμάζουν κάθοδο στο Σύνταγμα την Τρίτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πανελλαδικά και αποφάσισαν να κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα την Τρίτη, ενώ ταυτόχρονα θα αποκλείσουν λιμάνια, τελωνεία και δρόμους με μπλόκα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης μετά την πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων 50 μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν ότι είναι ανάγκη να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις τους καθώς θεωρούν πως τα αιτήματα τους δεν ικανοποιήθηκαν μετά τη συνάντηση της προηγούμενης Τρίτης με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου και πως υπάρχουν και άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για την ενίσχυση τους σε ό,τι έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη και να είναι κλειστό έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων και το πρωί της Πέμπτης δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους να εισέλθουν στο κτίριο ενώ οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί των φορτηγών από τα Σέρβια συνεχίζουν να δείχνουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών παρατάσσοντας 60 φορτηγά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και όλοι μαζί αναμένουν επίσημη ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Αμανατίδη, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα.

Αγρότες από την Εορδαία και το Αμύνταιο απέκλεισαν συμβολικά την οδό μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Καστοριάς έκλεισαν το τελωνείο της Καστοριάς στο Δισπηλιό με δεκάδες τρακτέρ. Το τελωνείο της Νίκης παραμένει κλειστό και επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε Ι.Χ.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας έχουν θέσει επιμέρους ζητήματα όπως είναι η ΑΠΕ και τα βοσκοτόπια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση