Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» της Δήμητρας Β. Καραγιάννη

2 Min Read

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 7 μ.μ., στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί  η παρουσίαση του βιβλίου «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» της Δήμητρας Β. Καραγιάννη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Κάλφας, Φιλόλογος- Συγγραφέας, η Δέσποινα Ιωαννίδου, Φιλόλογος, και ο Μάκης Σεβίλογλου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Ελένη Δημοπούλου, Ηθοποιός – Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Στη μουσική θα είναι ο Δημήτρης Γαύρος. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Κατερίνα Μαρκοπούλου, Δημοσιογράφος.

Διοργανωτές:  Εκδόσεις «Γαβριηλίδης», Περιοδικό «Παρέμβαση», «ΣΥΝ- Βιβλιοπωλείο».

 

***

 

Το βιβλίο «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης». Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό τρίπτυχο, στο οποίο ξεφυλλίζεται με φιλολογική ματιά, ο στοχασμός-διήγηση, η ποίηση και η κριτική παρουσίαση. Είναι μια περισυλλογή από το ανέκδοτο και δημοσιευμένο έργο της Δήμητρας Β. Καραγιάννη, με το οποίο αυτή τοποθετείται στον πνευματικό και κοινωνικό λόγο, τόπο και τρόπο του σήμερα.

Χαμηλότονα κείμενα, σαν μικρές υποσημειώσεις στο προσωπικό βιβλίο της ζωής και της καθημερινότητας, που θέλουν να πουν κάτι από τον δικό τους ιδιαίτερο λόγο. Σαν μία υπενθύμιση για ό, τι υπάρχουμε και μας υπάρχει, για ό, τι περιέχουμε και μας περιέχει, με ή χωρίς τη θέλησή μας. Αλλά, αυτή είναι και η συνέχεια της περιπέτειας της ζωής, που μας καλεί σε ένα τοπίο άγνωστο και συναρπαστικό.

 

Μοιραστείτε την είδηση