Κλειστοί σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στην Κοζάνη- Διαμαρτυρία για την ένταξη όλων των παιδιών από 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση

2 Min Read

Κλειστοί παρέμειναν σήμερα Τρίτη οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζανης καθώς με κοινό μέτωπο Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αντιδρούν στη ρύθμιση της κυβέρνησης που προβλέπει την ένταξη όλων των παιδιών από 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

 

- Advertisement -

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ ΟΤΑ ενημερώνει ότι με απόφασή της έχει προκηρυχθεί για σήμερα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών της χώρας. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Με κοινή επιστολή τους ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που λειτουργούν μέχρι σήμερα υποδειγματικά. Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους» τονίζει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της.

Απαντώντας το υπουργείο Παιδείας πάντως διευκρινίζει πως δεν συρρικνώνονται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως, προκύπτει ανάγκη για ίδρυση επιπλέον δομών προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών.

Μοιραστείτε την είδηση