Κοινό μυστικό το χρέος του Εκθεσιακού- Δεν πάρθηκε απόφαση για την επόμενη μέρα στη συνέλευση μετόχων

2 Min Read

Δεν πάρθηκε τελικά απόφαση για εκκαθάριση ή άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας που έχει χρέος 437 χιλιάδες ευρώ και δεσμευμένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μετόχων του, μετά απο προσφυγή στη δικαιοσύνη προμηθευτή που δεν πληρώθηκε.

Στη γενική συνέλευση των μετόχων το μεσημέρι της Παρασκευής είχε προγραμματιστεί να γίνει ο απολογισμός της προηγούμενης διοίκησης του Γιώργου Ευρενιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως αυτό που η νέα διοίκηση του ΕΒΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη δεν είναι κάτι καινούργιο, ισχύει μια δεκαετία και το γνώριζαν όλοι.

- Advertisement -

«Για να μην έχουμε αυταπάτες το Εκθεσιακό κάθε χρόνο εκδίδει ισολογισμούς. Η έκθεση βιωσιμότητας της ΑΝΚΟ τα αναφέρει όλα αναλυτικά. Το πρόβλημα του Εκθεσιακού είναι διαχρονικό. Το γνώριζαν όλοι» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί να απαιτηθεί απο έναν φορέα που δουλεύει πέντε μέρες το χρόνο, να συντηρηθεί τις υπόλοιπες 360».

Στη συνέλευση πρωταγωνίστησε το θέμα των δεσμευμένων λογαριασμών των μετόχων. Για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε νέα συνάντηση τη Δευτέρα, παρουσία νομικών.

Από τη συνέλευση δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα επικράτησε το ότι όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος του ΕΒΕ μιας και ήταν οικονομικός επόπτης στην προηγούμενη θητεία.

«Νομίζω ότι το υπάρχον μοντέλο είναι μη βιώσιμο. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να οδηγηθούμε σε μια λύση εκκαθάρισης. Να ξαναδούμε την υπόθεση με όρους νηφαλιότητας» τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση