Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού: Για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού

4 Min Read

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, δικαιώθηκε ένας αγώνας της Κοινωνίας του Βελβεντού που κράτησε εννιά ολόκληρα χρόνια.
Ευχαριστίες οφείλουμε πρώτα στην σημερινή Κυβέρνηση, που άκουσε το αίτημά μας, το αναγνώρισε και το έκανε πράξη. Στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στον οποίο οφείλεται η μέγιστη πολιτική πρωτοβουλία. Στον Γενικό Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη για την αμέριστη συμπαράστασή του. Στον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Χαρίτση που αντιλήφθηκε τα τεκμήρια του αγώνα μας και με μια τεράστια και εργώδη προσπάθεια του ίδιου και των στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών έδωσε σάρκα και οστά το αίτημά μας. Στους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας, τους κ.κ. Δημήτρη Δημητριάδη, Γιάννη Θεοφύλακτο, Θέμη Μουμουλίδη και Γιώργο Ντζιμάνη που συνέβαλαν με τις δυναμικές προσπάθειές τους ο καθενας χωριστά αλλά και όλοι μαζί και εν τέλει και με την ψήφο τους στην χωροταξική αλλαγή. Στην Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού για την ομόφωνη γνώμη για τη διάσπαση. Στους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών που συμπορεύθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί μας, σε αυτούς που συνέδραμαν στις αναρίθμητες καθόδους στην Αθήνα, αλλά και στην νεολαία, στην κίνηση Γυναικών, τους ετεροδημότες και τους ομογενείς μας, που στήριξαν τον εννιάχρονο αγώνα και βέβαια στους συνεργάτες συμβούλους και συνοδοιπόρους μας τόσο στη ΜΚΟ όσο και στη Συντονιστική Επιτροπή με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των συνεταιρισμών και όλων των μαζικών φορέων για τις ακούραστες προσπάθειες και την συνολική τους υποστήριξη.
Αφήσαμε να ευχαριστήσουμε τελευταίο έναν άνθρωπο επίσης της Αυτοδιοίκησης, της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Θεόδωρο Καρυπίδη που από τις μέρες που ήταν ακόμα δημοσιογράφος και από την πρώτη στιγμή της αυτοδιοικητικής του θητείας, αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας, συντάχθηκε με τον αγώνα μας, έδωσε μάχες μαζί μας, αλλά και μάχες για το αίτημά μας σε ανώτερα επίπεδα πολιτικών αποφάσεων, και εν τέλει και με την δική του επιμονή και βέβαια και με την ψήφο του Νομοθετικού Σώματος, της Βουλής, ήρθε το ποθητό αποτέλεσμα της επανασύστασης του Δήμου μας.
Όμως σήμερα αλλάζουμε σελίδα. Στο Βελβεντό έχουμε γιορτή. Επανέρχεται θεσμικά στις καθημερινές μας σχέσεις η χαρά της αυτοδιοίκησης. Κι αυτό αποτελεί δυνατότητα αλλά και πρόκληση για ατομική και κοινωνική δημιουργία, για προσωπική και συλλογική αυτογνωσία.
Τηρώντας τη δέσμευση στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΜΚΟ θα οργανώσουμε εντός των ημερών μια νέα λαϊκή γενική συνέλευση όλων των πολιτών, αφενός για να ανακεφαλαιώσουμε τα ζητήματα του αγώνα μας αφετέρου δε για να πάρουμε, όπως συλλογικά κάναμε μέχρι σήμερα, όλοι μαζί, τις αποφάσεις για την από δω και πέρα πορεία μας. Για το Βελβεντό της επόμενης μέρας. Για το Βελβεντό που οφείλει πλέον να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη αυτό που οραματίστηκε για το μέλλον του.
Το Βελβεντό μας χρειάζεται όλους και θα είμαστε παρόντες. Με ομόνοια, με χαλύβδινη θέληση και ανεξάντλητη επιμονή.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
& Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.

Μοιραστείτε την είδηση