Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού: Μας έπνιξαν τα χιόνια κι ο Δήμος άφαντος

2 Min Read

Βουλιάξαμε στο χιόνι. Κι αυτό είναι ευλογία για τα χωράφια, για τον κάμπο, για τα βουνά, για την γονιμότητα και την καρποφορία του καλοκαιριού. Όμως για τους δρόμους, μέσα στο Βελβεντό αλλά και στους ορεινούς οικισμούς, για τις στάνες με τα ζωντανά και για τις επαγγελματικές στέγες εκτός του οικισμού τα χιόνια αποτελούν πρόβλημα όταν δεν καθαρίζονται και δεν εξασφαλίζεται η πρόσβαση πεζών και αυτοκινήτων.

Το πολυμηχάνημα του δήμου Βελβεντού βρίσκεται παροπλισμένο στα Σέρβια με βλάβη. Βλάβη διαπιστωμένη από το τέλος του καλοκαιριού, που δεν αποκαταστάθηκε από τον Δήμο.  Η χιονολεπίδα του πολυμηχανήματος  κάθεται στην αποθήκη του Βελβεντού.

- Advertisement -

Οι ιδιώτες που βοηθούσαν το Δήμο και καθάριζαν χιόνια (με ελάχιστη αμοιβή σε σχέση με τον βαθμό δυσκολίας) δεν έχουν ειδοποιηθεί και εκτιμούμε ότι είναι και απλήρωτοι από παλιότερες εργασίες.

Οι άνθρωποι ξεχύθηκαν με τα φτυάρια για να καθαρίσουν τις αυλές και τις εισόδους των σπιτιών. Αλλά έξω στους δρόμους το χιόνι ξεπέρασε τα 30 εκατοστά ενώ το οδόστρωμα είναι ήδη παγωμένο από τις χαμηλές θερμοκρασίες της νύχτας. Και χιονίζει συνέχεια. Και το πρόβλημα θα μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες. Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στέλνει ένα μηχάνημα για τνα περασει περιφερειακά του Βελβεντού και να ανεβεί προς το Παλαιογράτσανο. Ο Καλλικρατικός Δήμος απών.

Αυτή την ώρα ένα JCB του Δήμου έχει βγει στον βόρειο περιφερειακό. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπαλλήλου-χειριστή ο οικισμός εσωτερικά δεν είναι δυνατόν να καθαριστεί με JCB. Χρειάζεται το πολυμηχάνημα με τη λεπίδα. Αλλά ποιος νοιάζεται;

Εγκατάλειψη γενική και ειδική.

Άντε καλή χρονιά.

Το Δ.Σ.

Μοιραστείτε την είδηση