Κοινοπραξία επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας για προώθηση προϊόντων στη Νέα Υόρκη πρότεινε ο Περιφερειάρχης στα επιμελητήρια

2 Min Read

Στο  ταξίδι του στην Αμερική αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν  τιμώμενη Περιφέρεια στο 1ο «Greek Gastronomy Workshop», που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και  προβλήθηκε το παραγωγικό προφίλ της Περιφέρειας με έμφαση στα εξαιρετικά αγροδιατροφικά προϊόντα της.

Εκεί φάνηκαν ευκαιρίες συνεργασίας επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχες της Αμερικής ενώ παράλληλα, στη διάρκεια της αποστολής πραγματοποιήθηκε σειρά σημαντικών επαφών με φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας της ελληνικής ομογένειας αλλά και με άλλους θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς.

Βασικός στόχος και επιδίωξη αυτής της επίσκεψης, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, είναι η «προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων της περιφέρειάς μας που παράγουν ποιοτικά, αγροδιατροφικά προϊόντα, τα οποία  μπορούν να εξαχθούν στην αγορά της Αμερικής και, συνολικότερα, η προώθηση των συμφερόντων  της περιφέρειάς μας μέσω της στοχευμένης δικτύωσης και της προσέλκυσης επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος».

O κ. Κασαπίδης είχε συνάντηση με τα Επιμελητήρια της περιοχής, όπου τους πρότεινε, μέχρι τέλος του έτους, να ετοιμάσουν μια πρόταση συνεργασίας με επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης (αγροδιατροφή, τουρισμός και Πανεπιστήμια) ώστε να δημιουργηθούν γέφυρες.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, υπάρχει τεράστιο περιεχόμενο και υπάρχει πρόσφορο έδαφος μέσω της Ελληνικής ομογένειας, να δημιουργηθεί μια κοινοπραξία επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας, που να μπορούν να προωθούν προϊόντα στην Νέα Υόρκη και από εκεί στη αγορά της Αμερικής» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Μοιραστείτε την είδηση