Κωλοτούμπες με … πυρετό και «λάθος»

3 Min Read

Κάτι πήγαν να κάνουν, στο θέμα των σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας. Και θα εμμέναν στην ιστορία ως εκείνοι που τα κατάφεραν, εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. Αλλά τα έκαναν μούσκεμα. Διότι κυριάρχησαν τα απωθημένα τους επί της λογικής. Από την μια η σπουδή τους να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, με την κουτοπόνηρη θεωρία «φεύγουν δέκα, αρά μπορούμε να διορίσουμε άλλους τόσους στη θέση τους». Και από την άλλη η εμπάθεια και η ασέβεια των προπαγανδιστών τους, που προκάλεσε την εύλογη αντίδραση ιεραρχών.

 

Τώρα, με νέες …κωλοτούμπες, προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Και γελοιοποιούνται κατά τρόπο οικτρό:

 

*** Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζαννακόπουλος, έφθασε στο σημείο, επειδή οι δηλώσεις του Δωδώνης Χρυσόστομου τους «πόνεσαν» στην κυβέρνηση, να διαψεύδει εαυτόν. Ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν μίλησε ο ίδιος για τους δέκα χιλιάδες κληρικούς που φεύγουν από το δημόσιο. Επιχειρώντας να απαντήσει στο Χρυσόστομο, κατέφυγε σε εκείνα τα βυζαντινά του «ει καν έγνως, ου κατέγνως». Είπε συγκεκριμένως για τον Δωδώνης: «Αναφέρθηκε σε υποτιθέμενα αποσπάσματα δικών μου δηλώσεων, που δεν έκανα ποτέ. Δεν θα ανήκουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά η Εκκλησία θα αναλάβει τη μισθοδοσία της για να αποκτήσει την αυτοτέλειά της έναντι του κράτους. Είτε δεν ενημερώθηκε ορθά είτε δεν κατανόησε τις δηλώσεις μου».

 

Οι χάρες και τα πανηγύρια για την ευκαιρία νέων διορισμών, που έχουν καταγραφεί, όχι μόνον εντύπως, αλλά και ηλεκτρονικώς, έγιναν τώρα… «υποτιθέμενα αποσπάσματα». Και βεβαίως η μεγαλύτερη κωλοτούμπα αφορά την ουσία της νέας κυβερνητικής γραμμής. Από εκεί που απειλούσαν με «μονομερή ενέργεια», δηλαδή με προώθηση νομοσχεδίου, χωρίς της συγκατάθεση της ιεραρχίας, τώρα αλλάζουν γραμμή, ενώπιον των αντιδράσεων. Το θέμα πάει στις καλένδες. Διότι. Όπως είπε ο κ. Τζαννακόπουλος «δεν βιαζόμαστε».

 

*** Η εμετική προπαγανδίστρια της τηλεόρασης της …ευρωπαϊκής Κορέας κ. Κατερίνα Ακριβοπούλου, ενώπιον της απειλής του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ότι θα καταφύγει στην δικαιοσύνη για τον χαρακτηρισμό του ως «χρυσαυγίτη», σπεύδει να ζητήσει συγνώμη, με την κωμική δικαιολογία ότι και αυτή και οι δύο συμπαρουσιαστές της …δεν ήξεραν τι έλεγαν, επειδή είχαν, και οι τρεις ταυτοχρόνως, «υψηλό πυρετό». Κοντολογίς …παραληρούσαν.

 

Φαίνεται ότι κόλλησαν πυρετό και την διοίκηση της ΕΡΤ και τον προϊστάμενο υπουργό Νίκο Παππά. Διό και δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση αποδοκιμασίας του …παραληρήματος.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση