Κολυμβητήριο Κοζάνης όπως λέμε γιοφύρι της Άρτας

2 Min Read

Σε δύο χρόνια (και αν) η παράδοση 

Η ανακοίνωση της έγκρισης της διακήρυξης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου του ΔΑΚ που έγινε μόλις τις προηγούμενες μέρες και για την οποία γράφαμε χθες, ένα μόνο πράγμα σημαίνει. Ότι και τη νέα κολυμβητική χρονιά και πιθανότατα και την επόμενη, δεν θα έχουμε Κολυμβητήριο και θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε και πάλι στη μεσοβέζικη λύση του Λιάπειου. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

- Advertisement -

Χθες, μάθαμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης, ενέκρινε ομόφωνα τη δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμισης. Σημειωτέων ότι ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει αρχικό χρονοδιάγραμμα 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, αναμένεται.

Να σημειωθεί ότι το Μάρτιο του ’22 υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις από τη δημοτική αρχή ότι το Κολυμβητήριο θα παραδοθεί το Σεπτέμβρη του ’22 στους πολίτες και στις ομάδες και η νέα κολυμβητική περίοδος θα τους βρει στο ΔΑΚ. Φτάνει ο Σεπτέμβρης του ’23 και αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ναι μεν τελείωσε η πρώτη φάση των εργασιών για την «αποκατάσταση του μεταλλικού φέροντος οργανισμού του Κολυμβητηρίου Κοζάνης», αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει η δεύτερη που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση.

Η εκκρεμότητα έξι πλέον ετών που κρατά μακριά τους πολίτες από την τόσο σημαντική προσφορά του Κολυμβητηρίου συνεχίζεται.

Ως γνωστόν, το Κολυμβητήριο έκλεισε το 2018, μετά τα διαπιστωμένα προβλήματα στη στέγη και τον μεταλλικό φέροντα οργανισμό του, με αποτέλεσμα η δραστηριότητα να μεταφερθεί στο Λιάπειο στα Κοίλα, μια εγκατάσταση που είχε από την αρχή πολλά ζητήματα και που ειδικά το χειμώνα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες.

Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, ανέρχεται στα 2.490.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 24% και το έργο είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο και το ΕΑΠ και αφορά τόσο σε ενεργειακή αναβάθμιση, όσο και σε διαρρυθμίσεις των εσωτερικών χώρων. 

Μοιραστείτε την είδηση