Κόντρα Ιωαννίδη- Σημανδράκου με φόντο τα αγάλματα της πλατείας

4 Min Read

Ένας ακόμη γύρος έντασης στο Δήμο Κοζάνης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης. Αφορμή αυτή τη φορά μια ανάρτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Βαγγέλη Σημανδράκου σχετικά με τα αγάλματα, που ήταν τοποθετημένα στην παλιά πλατεία της Κοζάνης, στην οποία απάντησε ο τέως Δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης.
Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Σημανδράκου
«Πρόθεση της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι η σύνθεση, η επανεκκίνηση και η οικοδόμηση του τόπου και της ιστορίας του. Να ξαναβάλουμε την Κοζάνη στο χάρτη.
Η αποδόμηση, την οποία προσπαθούμε να σταματήσουμε, δυστυχώς έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια σε διάφορα επίπεδα. Ιδίως δε όταν αντικρίζει κανείς εικόνες σαν κι αυτές, αποκαθήλωσης του πολιτισμού και της ιστορίας του Δήμου μας, με προτομές στοιβαγμένες εδώ και 5 χρόνια σαν κουρέλια, αναρωτιέται αν πρόκειται για πολιτισμική παρακμή η συνειδητή πολιτική.
Είμαστε εδώ όχι μόνο για να επανατοποθετήσουμε τα αγάλματα, αλλά για να αναδείξουμε την πολιτιστική τους ταυτότητα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής.
Όσο κι αν κάποιοι δυσκολεύονται να το αποδεχθούν, η Δημοτική Αρχή άλλαξε και μαζί μ’ αυτή και η συναίσθηση της ευθύνης προς τον τόπο και την ιστορία του.»

H απάντηση Ιωαννίδη
O κ. Σημανδράκος λαϊκίζει με την ιστορία και τον πατριωτισμό, θυμίζοντας άλλες εποχές…
Ο Αντιδήμαρχος κ. Σημανδράκος σε χθεσινή του ανάρτηση, επί της ουσίας μας κατηγόρησε (την προηγούμενη Δημοτική Αρχή) ότι αποδομήσαμε την ιστορία του τόπου μας.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο κ. Σημανδράκος καταφεύγει στην πατριδοκαπηλία για μια ακόμα φορά. Είναι θλιβερό για τον αυτοδιοικητικό τοπικό διάλογο ότι, αντί να επιλέγει την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, αντιθέτως επιλέγει να κάνει διαχωρισμό σε καλούς και κακούς πατριώτες, αποδίδοντας στον εαυτό του και στην νέα πλειοψηφία του Δήμου Κοζάνης υψηλότερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική ιστορία. Αυτή η τακτική θυμίζει άλλες εποχές και σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε διάθεση να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή σεβόμαστε και τιμάμε την ιστορία αυτού του τόπου.
Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα που το αποδεικνύουν αυτό σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας.
Εμείς επιλέγουμε την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση για τα πραγματικά προβλήματα, αναγνωρίζοντας ότι όλοι ξεκινάνε με την ίδια αγάπη για τον τόπο, εμπνεόμενοι από τον ίδιο σεβασμό για την τοπική μας ιστορία.
Λογικές πατριδοκαπηλίας και διαχωρισμού των πολιτών σε καλούς πατριώτες και μη, δεν τις δεχόμαστε και ελπίζω την στάση του κ. Σημανδράκου να μην την επικροτεί και ο Δήμαρχος, κ. Μαλούτας.
Σχετικά με τα αγάλματα, θα πρέπει να έχει, υποθέτω, ενημερωθεί από την υπηρεσία, ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τα αγάλματα καθαρίστηκαν, όπως εξάλλου φαίνεται στην φωτογραφία, και είχε προγραμματιστεί η επανατοποθέτησή τους. Καλώς, λοιπόν, θα επανατοποθετηθούν τώρα, αλλά αυτό ήταν κάτι για το οποίο φροντίσαμε και εμείς.
Τέλος, αναμένουμε από τον κ. Σημανδράκο να μας ενημερώσει -στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο νέο διοικητικό σχήμα-, σχετικά με το τι απέγιναν όλα όσα ανέφερε προεκλογικά μέσα από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμά του ή αν τελικά όλα πέρασαν στη λήθη και επιλέγει τώρα να φορέσει την χλαμύδα ενός πατριωτισμού ανέξοδου και ανώφελου.

Μοιραστείτε την είδηση