Κόντρες μεταξύ ψαράδων στη λίμνη Πολυφύτου

2 Min Read

Με προβλήματα και αποχωρήσεις ομάδων ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο που πέρασε ο αγώνας αλιείας κυπρίνου που διοργάνωσε ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Κοζάνης, ο οποίος καταγγέλλει πως οι επαγγελματίες αλιείς δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα και τη νομοθεσία.
«Κατεβήκαμε στον αγώνα και διαπιστώσαμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή κι ενώ είχαμε πάρει έγκριση από την Περιφέρεια να διεξάγουμε τους αγώνες σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΥΔΑ, στους οποίους αναγράφεται ότι απαγορεύεται η αλιεία δύο εβδομάδες πριν στο πεδίο διεξαγωγής του αγώνα, υπήρχαν επαγγελματικά αλιευτικά εργαλεία» τονίζει ο πρόεδρος των ερασιτεχνών αλιέων Ιάκωβος Βαϊζογλου.
Σύμφωνα με τον κ. Βαϊζογλου, αυτό προκάλεσε την αποχώρηση δύο ομάδων και την αντίδραση των υπολοίπων, οι οποίοι τον κάλεσαν να προχωρήσει σε σχετική καταγγελία στο Α.Τ. Σερβίων.
Οι ερασιτέχνες αλιείς τονίζουν ότι η απουσία κανονιστικού πλαισίου και ελεγκτικού μηχανισμού προκαλεί προβλήματα και στοιχίζει στην τοπική οικονομία που θα μπορούσε να στηριχτεί στην αθλητική αλιεία με τη διοργάνωση πανελλήνιων αγώνων.
«Εμείς ζητάμε να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει. Πρέπει να βρεθεί κατά την άποψή μας μια χρυσή τομή, ώστε να μπορούμε να συνυπάρχουμε. Εξάλλου, δεν ζητήσαμε να φύγουν 15 μέρες πριν, παρά μόνο 1-2 μέρες πριν το αγώνα» λένε οι ερασιτέχνες.
Από την άλλη οι επαγγελματίες αλιείς τονίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν σχετικά με το ότι έπρεπε να απομακρύνουν τα αλιευτικά τους εργαλεία. «Να κάνουν όσους αγώνες θέλουν, αλλά δεν θα βγάλουμε εμείς τα εργαλεία μας ένα μήνα πριν, για να ψαρέψουν αυτοί δυο μέρες. Υπάρχουν άδεια μέρη. Να πάνε εκεί να ψαρέψουν. 800 άτομα ζουν από αυτό δεν θα τα αφήσουμε όλα για να κάνουν 25 τα κέφι τους» τονίζει ο Νίκος Κουρτίδης, πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών ψαράδων
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμα αγώνας αλιείας κυπρίνου που διοργανώνει αυτή την φορά ο σύλλογος Πτολεμαΐδας.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση