Κοπή πίτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης- ΟΑΠΝ, Κοβεντάρειος , Αποκριά αλλά και ΓΠΣ στη ατζέντα της συνεδρίασης

5 Min Read

Με ευχές για μια καλύτερη χρονιά, συνοδεύτηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για το 2018, που συνοδεύτηκε από την καθιερωμένη κοπή της πίτας. Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, με το φλουρί να πέφτει στο κομμάτι, που κόπηκε για τους δημότες της Κοζάνης και το οποίο παρέλαβε η Δ/ντρια του ΟΑΠΝ κα Φωτεινή Διάφα. Το δεύτερο φλουρί πέτυχε ο Γιώργος Χατζαβερίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Δεληγιάννη.

Απολογισμός και προυπολογισμός ΟΑΠΝ

- Advertisement -

Στο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε ο απολογισμός του ΟΑΠΝ για το 2016 καθώς και ο προυπολογισμός για το 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2016 που παρουσιάστηκαν ο οργανισμός αύξησε τα ανταποδοτικά  έσοδα του από τη χρήση των δομών του ενώ δεν υπάρχουν και οφειλές σε προμηθευτές. Ο Δήμαρχος Κοζάνης έκανε λόγο για αποτέλεσμα “χρηστής διοίκησης” και συνεχάρη την τότε Πρόεδρο του ΟΑΠΝ κα Φάνη Φτάκα για το έργο της.

Όσον αφορά τον προυπολογισμό του 2018, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Οργανισμού και κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο   είναι αυξημένος σε σχέση με το 2017 και ανέρχεται στα 2.13εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης  στην εισήγηση του τόνισε πως :

  • ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τις οικονομικές δυνατότητες του οργανισμού, καταγράφει τις ανελαστικές και ελαστικές δαπάνες και προβλέπει παρεμβάσεις στα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την πορεία ανάπτυξης του.
  • Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής μας προτάσσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του οργανισμού επιδιώκοντας την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας προς την κατεύθυνση αυτή αντιμετωπίζοντας, βασικές ανάγκες των δημοτών μας.
  • Ο προϋπολογισμούς εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών του οργανισμού αλλά και τη σωστή εκτέλεση των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  • Στις προτεραιότητες της διοίκησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών του οργανισμού η αύξηση των εσόδων του και η αξιοποίηση τους σε δράσεις για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την Αποκριά

Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της Αποκριάς, που είναι πλέον σε λιγότερο από ένα μήνα και σημείωσε πως έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για τη δημιουργία των αρμάτων και των οντάδων . “Φέτος η διαδικασία για τη χρηματοδότηση της Αποκριάς θα γίνει τελείως διαφορετικά καθώς δεν θα υπάρχουν απευθείας επιχορηγήσεις στους φανούς. Ο ΟΑΠΝ ζήτησε από όλους τους φανούς τις ανάγκες τους σε προμήθειες και θα κάνει όλες τις προμήθειες για τους φανούς, όπως ορίζει και το Ελεγκτικό Συνέδριο”.

Ο προυπολογισμός της βιβλιοθήκης

Στο 1,16εκ ευρώ αυξημένος κατά 200.000 ευρώ σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι ο προυπολογισμός του 2018 για την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Η αύξηση οφείλεται στο αυξημένο κόστος που θα έχει η λειτουργία του νέου κτηρίου της Βιβλιοθήκης, του οποίου τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το Μάιο του 2018.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοβενταρείου Παναγιώτη Δημόπουλο οι βασικοί στόχοι για την επόμενη διετία είναι :

Α) Κατάλογοι (Πολιτική τεκμηρίωσης – καταλογογράφησης)

Β) Συντήρηση τεκμηρίων (Λειτουργία συντηρητηρίου)

Γ) Λειτουργία ΚΔΒΚ ως αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο με επιχειρησιακό χαρακτήρα και

Δ) Συνεργασία με Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Κριτική Μαλούτα για το ΓΠΣ

Κριτική για καθυστέρηση στην εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου άσκησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρος  Μαλούτας, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα “τροποποίηση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο: Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου του Δήμου Κοζάνης για την αναθεώρηση του Β1΄σταδίου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης».

Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως “στη συνεδρίαση ήρθε  το θέμα της παράτασης της μελέτης επικαιροποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ένα θέμα που έρχεται 3,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Στους 44 μήνες που κράτησε η θητεία μας είχαμε καταφέρει να τροποποιήσουμε τον οικιστικό  νόμο 2508 που απαγόρευε την επέκταση του Τοπικού Πολεοδομικού μέσα σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και με τον τρόπο αυτό  εμπόδιζε την επέκταση του Γ.Π.Σ. και επίσης θυμίζω ότι είχαμε καταργήσει το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που περιέβαλε όλη σχεδόν την πόλη της Κοζάνης και δεν επέτρεπε την επέκταση του Γ.Π.Σ. Άρθηκαν  όλα τα θεσμικά εμπόδια που εμπόδιζαν το Γ.Π.Σ. και ερχόμαστε σήμερα 3,5 χρόνια μετά να δούμε ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα πέρα από την προγραμματική σύμβαση”.

Μοιραστείτε την είδηση