Κορωνοϊος: η δοκιμασία ως πρόκληση ανάδειξης των δυνατοτήτων και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας, του Γιώργου Αμανατίδη

3 Min Read

Η κρίση του κορωνοϊού κατέδειξε ότι αντίστοιχες απειλές όταν εκδηλωθούν θα πρέπει να τις προσδίδουμε την αξία που έχουν, να παίρνουμε τις αποφάσεις που αναλογούν και να τις εφαρμόζουμε μεθοδικά και αποφασιστικά με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας. Ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να ξεπεραστεί με όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα.

Προς το σκοπό αυτό, η συγκέντρωση και ο συντονισμός των δυνάμεων που διαθέτει η χώρα μας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

- Advertisement -

Ο τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση ανέδειξε μια σειρά θετικών χαρακτηριστικών με δεδομένη την αναπόφευκτη επιβάρυνση της οικονομίας και της υγείας των πολιτών.

1ον Εκτιμήθηκε και αποδόθηκε έγκαιρα η σημαντικότητά του.

2ον Στη βάση αυτή σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων βασισμένο στη γνώση, στην επιστήμη και στη συμμετοχικότητα των πολιτών που υποστηρίχθηκε από ισχυρή πολιτική βούληση.

3ον Το σύνολο των αποφάσεων και των ενεργειών καθοδηγείται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την υποστήριξη των άξιων συνεργατών του από την πολιτική και την επιστήμη της υγείας.

4ον Κάθε φορά που απαιτείται, από την εξέλιξη των γεγονότων και κυρίως προληπτικά και έγκαιρα, εξειδικεύονται και εφαρμόζονται χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις τα αναγκαία μέτρα πολιτικής και προστασίας των πολιτών.

Ειδικά στα θέματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, η τεθείσα “ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας” θα συμβάλει στην αναγκαία κοινωνική συνοχή.

Οι πολίτες, ανεξάρτητα από την οπτική γωνία που βλέπουν τα πράγματα αναγνωρίζουν την προσπάθεια, ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και αναδεικνύονται σε αποφασιστικό κρίκο που καθορίζει την ανθεκτικότητα της κοινωνίας. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν και μέρος της λύσης.

Αναγνωρίζουν την αποφασιστικότητα και προνοητικότητα της Κυβέρνησης που αντιμετωπίζει το πρόβλημα με σχέδιο και συμμετέχουν ενεργά.

Εργαζόμαστε μεθοδικά, με γνώση και με πίστη στις δυνάμεις μας χωρίς να υστερούμε σε τίποτα από τα άλλα μεγάλα κράτη. Αντίθετα, μια σύγκριση μας γεμίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία.

Η κομβικής σημασίας οραματική καθοδήγηση του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχυμένη από το ανθρώπινο πρόσωπο, τη φιλικότητα και την ασφάλεια που εκπέμπει απευθυνόμενος στους πολίτες, αναδεικνύει τη συλλογικότητα και την ατομική ευθύνη ως τρόπο δράσης.

Για το λόγο αυτό άλλωστε τους αγγίζει όλους.

Αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του την υποδειγματική διαχείριση της κρίσης που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να την ξεπεράσουμε ενωμένοι με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες.

 

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοιραστείτε την είδηση