Κώστας Δεσποτίδης: Υπάρχει μια πλειοδοσία καταστροφολογίας για το ΣΒΑΚ- Υποβαθμίζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αν εστιάζουμε μόνο στις θέσεις στάθμευσης

2 Min Read

Στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε διαβούλευση αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει κυρίως σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης.

Ο κ. Δεσποτίδης σημείωσε πως «υποβαθμίζεται σε μέγιστο βαθμό το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας,  με την  επικέντρωση μόνο στις θέσεις στάθμευσης. Προφανώς υπάρχουν λύσεις για τις θέσεις στάθμευσης αλλά έχουν λεχθεί τόσες πολλές ανακρίβειες που φαντάζομαι ο κόσμος δεν είναι καθόλου καλά ενημερωμένος για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.  Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που αφορά το πώς θα κινείται η πόλη τα επόμενα 20 χρόνια. Δεν θα γίνουν όλα άμεσα. Υπάρχουν φάσεις υλοποίησης και υπόκειται σε μια δυναμική διαδικασία, χωρίς να υπάρχουν τετελεσμένα. Πλέον θα υπάρχει ένα σχέδιο γιατί εδώ και 25 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα. Μιλάμε για μια νέα οπτική σύμφωνα και με ότι συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις. Με το ΣΒΑΚ ασχολούνται 150 πόλεις στην Ελλάδα  με βάση τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε πως θα είναι η πόλη μας σε 20 χρόνια».

Ο κ. Δεσποτίδης πρόσθεσε πως  «η οπτική μας είναι πως στα επόμενα 20 χρόνια πρέπει να υπάρχει μια αλλαγή στον τρόπο συμπεριφοράς των οχημάτων αλλά και των πεζών. Η πόλη μας έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δε χωράμε όλοι μαζί τα αυτοκίνητα, οι πεζοί , τα άτομα με κινητικά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, μέσα σε μια πόλη με ανεξέλεγκτη κυκλοφορία. Πρέπει να βάλουμε κανόνες και αυτό κάνουμε».

Τέλος ο κ. Δεσποτίδης κάλεσε  τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαβούλευση, που θα διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου και ώρα 7 στο Κοβεντάρειο.

Μοιραστείτε την είδηση