Κώστας Κυτίδης, Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ: «Τα προβλήματα θα υπάρξουν αν αργότερα υπάρχει αυξημένη ζήτηση και δεν θα μας φτάνει η θερμική ενέργεια»

2 Min Read

Κώστας Κυτίδης: «Τα προβλήματα θα υπάρξουν αν αργότερα υπάρχει αυξημένη ζήτηση και δεν θα μας φτάνει η θερμική ενέργεια»

Την ανησυχία του για το πως θα κυλήσει η φετινή περίοδος της τηλεθέρμανσης, εξέφρασε μιλώντας στον «Χ» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης Κώστας Κυτίδης. Ο κ. Κυτίδης τόνισε πως από την πλευρά της η επιχείρησης είναι πανέτοιμη όμως από πλευράς ΔΕΗ δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο. Όπως είπε, η προθέρμανση και η δοκιμαστική λειτουργία έγινε με μια μονάδα από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και πως υπάρχει «ανησυχία για το πως θα αντέξει οικονομικά η ΔΕΥΑΚ να ανταποκριθεί σε μια ενδεχόμενη αυξημένη ζήτηση με μια μόνο μονάδα από την ΔΕΗ όπως έγινε πέρυσι».

- Advertisement -

Να θυμίσουμε πως την περυσινή περίοδο, οι μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου παρουσίασαν δυο φορές βλάβη και άλλη μια φορά χρειάστηκε να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για να «μπει στο σύστημα» η δεύτερη μονάδα αφού οι λιγνιτές μονάδες δεν είχαν προτεραιότητα. Το ίδιο συνέβη και με τον ΑΗΣ Καρδιάς και την τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας και τον ΑΗΣ Αμυνταίου με την εκεί τηλεθέρμανση.

«Πέρυσι η ΔΕΥΑΚ μπόρεσε και κάλυψε τα περίπου 2 εκ. ευρώ συνολικά έξοδα που αυξήθηκαν λόγω καύσης πετρελαίου. Φέτος υπάρχει ανησυχία στην επιχείρηση για το αν θα συμβεί το ίδιο και κατά πόσο θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε οικονομικά. Από πλευράς ενέργειας εμείς με τους λέβητες προσπαθούμε να αναπληρώσουμε το κενό των θερμικών μεγαβάτ» τόνισε ο κ. Κυτίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση