Κώστας Λιούφης: «Οι Σχολές Οδηγών κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω της απεργίας των εξεταστών» – Σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτές και υποψήφιοι οδηγοί της χώρας

2 Min Read

Σε «ομηρεία» βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί της χώρας λόγω της πολύμηνης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εξεταστές οδήγησης οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περικοπή του επιδόματος εκτός εργασίας για την διενέργεια των εξετάσεων. Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι εξετάσει οδήγησης δεν γίνονται με αποτέλεσμα οι Σχολές Οδηγών να υπολειτουργούν και να αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.
«Οι εξεταστές απεργούν γιατί έπαψαν να παίρνουν το επίδομα για εξέταση εκτός του ωραρίου τους. Ο αρμόδιος Υπουργός είχε δεσμευτεί πως θα τους το καταβάλλει πριν από πέντε μήνες κάτι που δεν έγινε και ο κλάδος τους κατέβηκε σε απεργία διαρκείας, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά εμάς σαν μοχλό πίεσης που θιγόμαστε άμεσα από αυτή την διαδικασία» δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Λιούφης.
Ο κ. Λιούφης έδωσε μια εικόνα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω αυτής της απεργίας οι Σχολές Οδηγών. Τόνισε πως όταν δεν γίνονται εξετάσεις δεν βγαίνουν διπλώματα άρα έσοδα δεν προκύπτουν με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες, οι περίπου 3000 εκπαιδευτές της χώρας και το προσωπικό των Σχολών να αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε όλοι εμείς σε μια ιδιότυπη ανεργία. Η ΟΣΥΑΠΕ μας χρησιμοποιεί για να λύσει τα προβλήματά της την ώα που το Υπουργείο Μεταφορών κωφεύει.
Ο Υπουργός μας έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια γιατί το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Συνολικά μέσα σε αυτά τα χρόνια εμείς για 11 μήνες δεν κάνουμε εξετάσεις» τονίζει αγανακτισμένος ο κ. Λιούφης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση