Κουβεντούλες 1/9

3 Min Read

Tο θέμα της δυσκολίας εύρεσης φοιτητικής στέγης τέθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Ο Δήμαρχος Κοζάνης δήλωσε διατεθειμένος να συνεργαστεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεόδωρο Θεοδουλίδη, εφόσον υπάρχει ζήτημα, για να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

- Advertisement -

Αυξάνεται κάθε μέρα η ζήτηση για λιγνίτη. Έτσι σήμερα η ζήτηση καλύπτεται κατά 44,2% από μονάδες φυσικού αερίου, 19,7% από λιγνίτη, 18,3% από ανανεώσιμες πηγές, 6,7 % από εισαγωγές.

Διαμαρτυρίες εκφράστηκαν από αρκετούς από τους θεατές της μεγάλης συναυλίας με τους Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου και Χρήστο Νικολόπουλο, καθώς η απόφαση για αναβολή το βράδυ της Δευτέρας ελήφθη καθυστερημένα και αφού αρκετοί είχαν βραχεί. Εν τέλει οι διοργανωτές αποφάσισαν να την διοργανώσουν στο κλειστό της Λευκόβρυσης, ώστε να μην κινδυνεύει και πάλι από τις καιρικές συνθήκες.

Tη δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας, εισηγήθηκε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης. Η Ζώνη Καινοτομίας, εφόσον νομοθετηθεί, θα συνιστά ένα ειδικό αναπτυξιακό εγχείρημα, το οποίο στοχεύει να αξιοποιήσει τους θύλακες γνώσης, έρευνας, καινοτομίας και  επιχειρηματικότητας  της  περιοχής και να προσελκύσει επενδυτές, όπως αναφέρεται.

Ζώνη Καινοτομίας, ΒΙΠΕ, επενδυτές. Πολλά ακούμε, αλλά τίποτα δεν έχουμε δει. To σίγουρο είναι ότι εκτός από επιθυμία, χρειάζεται και δράση.

Έγκριση ανάπτυξης και όχι εγκαίνια όπως ήταν η αρχική ενημέρωση, θα είναι ο λόγος της εκδήλωσης που θα   πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Επιχειρηματικό Πάρκο Κοζάνη, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης αλλά και το βαθμό ενδιαφέροντος από πλευράς επιχειρήσεων.

Θα πρέπει πάντως όλοι να καταλάβουν οτι ο χρόνος στο θέμα των επενδύσεων δεν είναι με το μέρος μας. Επιχειρήσεις φεύγουν συνέχεια από την περιοχή, οι νέοι δεν επιστρέφουν απί τις σπουδές του και μέχρι σήμερα εκτός από εξαγγελίες για χιλιάδες θέσεις εργασιας, δεν έχουμε δει καμιά νέα επένδυση, με αποτέλεσμα η απογοήτευση να μεγαλώνει καθημερινά.

Ο Αναπτυξιακός Νόμος αλλά και τα χρήματα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης είναι καλοδεχούμενα και όλοι ελπίζουμε να δημιουργήσουν επενδύσεις και  θέσεις εργασίας αλλά αν καθυστερήσουν πολύ πιθανότατα το τρένο θα έχει χαθεί οριστικά.

Ο Χρονογράφος

Μοιραστείτε την είδηση