Κουβεντούλες 6/9

2 Min Read

Γέμισε με κόσμο αυτό το Σαββατοκύριακο ο παλιός σταθμος του ΟΣΕ της Κοζάνης. Κάθε γωνιά ήταν “ζωντανή” και έδωσε άλλη διάθεση σε όσους βρέθηκαν για τις εκδηλώσεις “Μετάβαση” (σελίδες 8 και 9) αλλά και στους περαστικούς. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης κάλεσε ανθρώπους της πόλης να διηγηθούν μια ιστορία τους. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και το πρότζεκτ εξαιρετικά ενδιαφέρον όσο και οι ανθρώπινες ιστορίες.

- Advertisement -

***

«Σάρωσε» για ακόμα μια φορά η καταιγίδα στο πέρασμά της, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην περιοχή του Βελβεντού αυτή τη φορά. Πρόκειται πραγματικά για καιρικά φαινόμενα που δεν είχαμε καθόλου συνηθίσει ως τώρα.

***

Στην Κοζάνη, όπως γράφαμε και την περασμένη εβδομάδα, θα βρεθούν πολλά από τα κυβερνητικά στελέχη τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, στην περιοχή θα βρεθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα έχει αρκετές συναντήσεις, όπως και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης θα συμμετέχει στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο.

***

Περισσότερο επίδομα στην τσέπη, αλλά  λιγότερη θέρμανση επιφυλάσσει το φετινό χειμώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr το βασικό μέτρο στήριξης που εξετάζεται για τα καύσιμα, είναι να δοθεί διπλάσιο κονδύλι για επίδομα θέρμανσης από πέρυσι. Ωστόσο και πάλι τότε, τα νοικοκυριά θα είναι υποχρεωμένα να περιορίσουν την κατανάλωση και τη θέρμανση στους χώρους τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν με τις δυνατότητες και την επιδότηση που θα λάβουν, στα υπερβολικά αυξημένα κόστη.

***

Μας “λαχτάρισε” το 112 για άλλη μια φορά το βράδυ της Κυριακής, με το προειδοποιητικό SMS με ήχο λες και έγινε πυρηνική έκρηξη. Το κατά πόσο λαμβάνεται υπόψιν από αυτούς που το διαβάζουν είναι ένα θέμα που πρέπει να ελεγχθεί.

Ο “Χρονογράφος”

Μοιραστείτε την είδηση