Κοζάνη: Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης

2 Min Read

Επτά περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης και γι΄ αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 64χρονου αλλοδαπού ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί του.

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος και οι συνεργοί του, παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή από τους παθόντες, με το πρόσχημα έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου.

- Advertisement -

Πριν λίγες μέρες ένας άνδρας, τηλεφώνησε σε οικία 83χρονης και προσποιούμενος ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, ανέφερε ψευδώς σε αυτή ότι η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό και τιμαλφή, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επενέβαινε στη συζήτηση άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη την κόρη της. Ακολούθως, η 83χρονη παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας περίπου 5.900 ευρώ, στον 64χρονο αλλοδαπό και στη συνέχεια αφού αντιλήφθηκε την σε βάρος της απάτη ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι την ίδια ημέρα έγιναν στην πόλη της Κοζάνης, άλλες έξι απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, ηλικίας από 43 έως 82 ετών, με πανομοιότυπο τρόπο, όπου ο 64χρονος από κοινού με τους δύο συνεργούς του, έναν άνδρα και μία γυναίκα, δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματά τους, γιατί οι ίδιοι οι παθόντες, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των επιτήδειων.

Από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης βρέθηκε στην κατοχή του 64χρονου και κατασχέθηκε κόσμημα αξίας περίπου 700 ευρώ, το οποίο αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στην 83χρονη. Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 64χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση