Κοζάνη: H δίκη των τριών ιερέων που κατηγορούνται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου

2 Min Read

Αύριο, Παρασκευή, το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη των τριών ιερέων, που κάθονται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας με την κατηγορία της ασέλγειας ανηλίκου και ασέλγειας επ’ αμοιβή.

Πρωτόδικα και οι τρείς ιερείς είχαν αθωωθεί από τις κατηγορίες, όμως άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας, ζητώντας αναίρεση της απόφασης για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η υπόθεση έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά την κατηγορία του 14χρονου γεννημένου το 1989, 32 ετών σήμερα, για την σχέση του με τους τρεις ιερείς, οι οποίοι λειτουργούσαν σε ναούς στην πόλη της Κοζάνης και σε δύο τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας κάθονται δυο αρχιμανδρίτες που υπηρετούν σήμερα στα Φάρσαλα, καθώς απομακρύνθηκαν από την Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, ενώ ο τρίτος βρίσκεται σε γνωστό Μοναστήρι στην περιοχή Κοζάνης και Γρεβενών.

Πλήθος μαρτύρων κατέθεσαν στην σημερινή δίκη και από τις δυο πλευρές, ενώ αύριο αναμένεται η απολογία των κατηγορουμένων και η αγόρευση των δικηγόρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στην δίκη κατέθεσαν μεταξύ άλλων, δυο στελέχη της ασφάλειας Κοζάνης, ο ιερέας, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, Νικόλαος Τζέλλος, ενώ το φερόμενο ως θύμα περιέγραψε στο δικαστήριο, τι βίωσε, τη σχέση του με τους κατηγορούμενους, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και το 2011, ενώ αναφέρθηκε και σε μηνύματα που του έστελναν ορισμένοι από τους κατηγορούμενους.

Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου ΕΡΤ Κοζάνης
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση