Κοζάνη: Καταδίωξη με σύγκρουση αγροτικού και περιπολικού της τροχαίας-Κλοπή 245 κιλών χαλκού

3 Min Read

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, -3- περιπτώσεις διακεκριμένες κλοπών, που διαπράχθηκαν σε υποσταθμούς επιχείρησης και -2- περιπτώσεις κλοπών (μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα) που διαπράχθηκαν σε αποθήκες, σε περιοχή της Κοζάνης.

Για τις υποθέσεις συνελήφθη προχθές (11-09-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, καθώς και -2- ακόμα ημεδαπών, 29 και 48 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Κοζάνης Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 68χρονο και επιβάτες τους έτερους ημεδαπούς, ο οποίος δε σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επέπεσε σε όχημα του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, προκαλώντας φθορές σε αυτό.

Ακολούθως, το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς σε δασική περιοχή της Κοζάνης, όπου και συνελήφθη ο 68χρονος οδηγός του, ενώ οι επιβάτες, εκμεταλλευόμενοι το σκότος και την πυκνή βλάστηση, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι, οι ανωτέρω είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές από κοινού, συγκροτώντας εγκληματική ομάδα και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία. Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, τις βραδινές ώρες της 10/11-09-2021 αφού προκάλεσαν φθορές σε -3- υποσταθμούς επιχείρησης ηλεκτρισμού σε περιοχή της Κοζάνης, αφαίρεσαν συνολικά -245- κιλά χαλκού, με την συνολική ζημία να ανέρχεται στο ποσό των -12.500- ευρώ περίπου.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι ανωτέρω προέβησαν σε κλοπή και απόπειρα κλοπής από -2- αποθήκες, σε περιοχή της Κοζάνης, από όπου αφαίρεσαν διάφορα μεταλλικά εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης, αξίας -800- ευρώ περίπου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 68χρονος και το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία, καθώς και είδη οικιακής χρήσης. Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ προανάκριση για την υπόθεση  ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση