Κοζάνη: Με μάσκες αλλά σε διαφορετικές ώρες παρά την εγκύκλιο του Υπουργείο η σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς

3 Min Read

Με μάσκες προσήλθαν σήμερα οι μαθητές των σχολείων της Κοζάνης, για την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Οι Αγιασμοί έγιναν μετά τις 11 το πρωί ξεχωριστά σε κάθε τάξη.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν πως πολλά σχολεία της Κοζάνης “παράκουσαν” την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για έναρξη στις 8.15 και κάλεσαν μαθητές και γονείς να προσέλθουν μετά τις 11.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Θοδωρή Μαρδίρη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ανέφερε:

Αγαπητοί/τες μαθητές/τριες, αγαπητοί/τές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς

Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά, μια σχολική χρονιά με πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η απροσδόκητη εμφάνιση της επιδημίας COVID-19 μπορεί να εγείρει ανησυχία για την ομαλή ροή και εξέλιξή της, είμαι όμως βέβαιος ότι δεν καταβάλλει τη δημιουργικότητά σας, την αυτοπεποίθηση και την πίστη ότι με οργάνωση, καλή προετοιμασία και συνεπή υιοθέτηση των απλών αλλά ουσιαστικών μέτρων προστασίας  που προτάθηκαν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και το Υπουργείο Παιδείας (χρήση μάσκας, καλό πλύσιμο χεριών, διατήρηση απόστασης), θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, δίπλα σας θα είναι οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας εξειδικεύοντας τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την υποστήριξή σας, με στόχο την παροχή πολύτιμων γνώσεων και την καλλιέργεια των απαιτούμενων δεξιοτήτων στο πλαίσιο της οραματικής, σύγχρονης εκπαίδευσης, που όλοι επιθυμούμε.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, διαβεβαιώνουμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς) ότι σε συνεργασία με το Υ.ΠΑΙ.Θ., τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για μία ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά για όλους.

Αγαπητοί, αγαπητές συνάδελφοι, δώστε τον καλύτερο εαυτό σας στον ιδιαίτερα απαιτητικό μας ρόλο για την πρόοδο των μαθητών/τριών μας.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, δώστε την πολύτιμη αρωγή και την εμπειρία σας στα παιδιά σας.

Αγαπητοί, αγαπητές μαθήτριες, αφιερώστε τις προσπάθειές σας στην κατάκτηση της γνώσης και στην προστασία του εαυτού σας, των συμμαθητών και των οικείων σας ακολουθώντας τα μέτρα προστασίας.

Το αύριο μας περιμένει όλους υγιείς.

Εύχομαι μια δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, ασφάλεια, αισιοδοξία, θέληση και προσπάθεια για γνώση και μάθηση!

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

 

Μοιραστείτε την είδηση