Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ: Το πρόγραμμά μας αποτελεί την εγγύηση για τη διοίκηση του Δήμου μας την επόμενη μέρα

4 Min Read

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Καταθέσαμε εδώ και δύο εβδομάδες ένα πλήρες πρόγραμμα για το Δήμο Κοζάνης συνολικά και τις Δημοτικές Ενότητες ξεχωριστά. Τόση αδιαφορία πια για το μέλλον αυτού του τόπου; Πόσες ευκαιρίες αντέχει ακόμη να χάσει η Κοζάνη; Έχουν αντιληφθεί κάποιοι σε πόσο κρίσιμο σημείο βρισκόμαστε;

 

- Advertisement -

Για του λόγου το αληθές, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στην ιστοσελίδα που διαθέτει, έχει μόλις μια σελίδα με γενικόλογες αναφορές στο τι θα κάνει. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στη δική της ιστοσελίδα έχει μια μικρή παράγραφο σε μία σελίδα με προθέσεις. Για τους υπόλοιπους συνδυασμούς δεν υπάρχει καν ιστοσελίδα, σε έναν μόλις προχθές ανέβηκαν στο Facebook 8 εικόνες.

 

Η Κοζάνη έχασε δύο σπουδαίες αναπτυξιακές φάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η ανεργία αυξάνεται σταδιακά ενώ ο Δήμος Κοζάνης το 2010 ήταν ανάμεσα στους πιο υπερχρεωμένους Δήμους της Ελλάδας. Σήμερα η ανεργία είναι ακόμη πιο ψηλά από το 2014, μάλιστα εκείνη των νέων ξεπερνά το 55%, ενώ είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη.

 

Πριν από 9 μήνες περίπου, μια μικρή ομάδα ανθρώπων πήραμε τη μεγάλη απόφαση να δουλέψουμε σκληρά. Να δουλέψουμε για τον τόπο που αγαπάμε, πέρα και πάνω από κόμματα. Όλοι μας έχουμε τις πολιτικές μας καταγωγές, αλλά τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν κόμμα, δεν έχουν χρώμα.

 

Κι έτσι ξεκινήσαμε. Προσπαθήσαμε να καταγράψουμε το τι φταίει για τις διαχρονικές παθογένειες που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Τι φταίει λοιπόν που παγιδευτήκαμε σε μια φάση παρατεταμένης στασιμότητας; Τι θα γίνει αύριο με τις δουλείες που θα μειωθεί ακόμη πιο πολύ η λιγνιτική δραστηριότητα στην περιοχή μας;

 

Η απάντηση δεν ήταν εύκολη. Καθώς είχαμε απέναντί μας όλο το παλιό σύστημα αλλά και το φερόμενο ως «νέο» που ακολούθησε τα ίδια μονοπάτια με τους προκατόχους του μιας και δεν ήταν προετοιμασμένο για να ανοίξει νέους ορίζοντες. Αναζητήσαμε όμως την απάντηση στην αυτοδιοικητική εμπειρία που διαθέτουμε. Και καταλήξαμε ότι θα εμπιστευτούμε εσάς, τους πολίτες. Γι’ αυτό και βγήκαμε στους δρόμους, περπατήσαμε το Δήμο μας απ’ άκρη σ’ άκρη, επισκεφθήκαμε τις επιχειρήσεις, ακούσαμε, καταγράψαμε και μάθαμε πολλά.

 

Και επιστρέφουμε με προτάσεις. Με ένα πλήρες Πρόγραμμα 196 σελίδων τόσο για το Δήμο μας συνολικά όσο και για τις Δημοτικές μας Ενότητες ξεχωριστά. Ένα Πρόγραμμα που στόχο έχει την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδίως των νέων. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που συνδιαμορφώσαμε μαζί 9 μήνες τώρα, και που όμοιό του δεν έχει κατατεθεί ποτέ στην Κοζάνη τα τελευταία 30 χρόνια. Θέσαμε εφικτούς στόχους. Θέσαμε και μεγάλους στόχους. Όμως πατάμε γερά στα πόδια μας. Και διαθέτουμε την τεχνογνωσία να πάμε την Κοζάνη μπροστά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά αυτού του τόπου. Που δεν θέλουμε να συνεχίζει να τον εγκαταλείπει επειδή δεν προσπαθήσαμε αρκετά.

 

Μία από τις βασικές μας αρχές είναι πως είναι προτιμότερο να είσαι προετοιμασμένος για τη μία και μοναδική ευκαιρία που μπορεί να έχεις, παρά να έχεις μια ευκαιρία και να μην είσαι προετοιμασμένος.

 

Ελάτε λοιπόν μαζί μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας σε έναν Ανοιχτό Δήμο. Για να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Σας ζητούμε την ευκαιρία να πάμε με σκληρή δουλειά το Δήμο Κοζάνης επιτέλους εκεί που του πρέπει: ΜΠΡΟΣΤΑ.

Μοιραστείτε την είδηση