Κοζάνη: Ομάδα φοροτεχνικών οικονομολόγων ανέλαβαν πρωτοβουλία για ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς αντί να λάβουν τις επιταγές τηλεκατάρτισης

4 Min Read

Eν μέσω της μεγαλύτερης πανδημίας των τελευταίων δεκαετιών αποφασίστηκε η χορήγηση σε κάποιες κατηγορίες επιστημόνων, η εξ’ αποστάσεως κατάρτιση μέσω του συστήματος επιταγών voucher.

Προφανώς η έννοια της αναγνώρισης της επιστημονικής κατάρτισης των εν λόγων κλάδων δεν είναι αρκετή και χρειάζεται … “ενίσχυση”. Αυτή η δράση εκλαμβάνεται ως προσβολή και εμπαιγμός για τους επιστήμονες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

- Advertisement -

Η προσβολή και ο εμπαιγμός μάλιστα γίνονται πιο εμφανείς καθώς από τα ξεχασμένα στα συρτάρια των υπουργείων αδιάθετα κονδύλια ύψους 192.965.940,00 € θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα 108.205.200€ για την εξ’ αποστάσεως κατάρτιση 180.342 επιστημόνων που θα λάβουν 600 € έκαστος. Τα υπόλοιπα 84.760.740 € του συνολικού προϋπολογισμού θα διατεθούν στους εκπαιδευτικούς φορείς που θα αναλάβουν τα προγράμματα εξ’ αποστάσεως κατάρτισης.

Πολλοί επαγγελματίες των κλάδων που εντάσσονται σ’ αυτό το μέτρο αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλους τους κλάδους που θα τύχουν αυτής της επιδότησης, τους Τοπικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τα Επιμελητήρια τους, να αποδώσουν το σύνολο ή μέρος του ποσού που θα λάβουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς ως ελάχιστη συνεισφορά στην προσπάθεια όλων των εργαζομένων του υγειονομικού κλάδου να κρατήσουν όρθιο το πολύπαθο και παραμελημένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Το νοσοκομείο της Καστοριάς επελέγη, διότι θεωρούμε πως αποτελεί τρανό παράδειγμα κρατικής εγκατάλειψης του Δημόσιου συστήματος Υγείας, με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε υγειονομικό υλικό. Ελλείψεις, που παρατηρούνται σε όλες τις ξεχασμένες από το κράτος υγειονομικές δομές της χώρας οι οποίες λειτουργούν εδώ και χρόνια υποστελεχωμένες χάρις στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους .

Επαγγελματίες των κλάδων που συμφωνούν με την παραπάνω πρόταση έχουμε δημιουργήσει ομάδα στο FaceBook με το όνομα ΤΗΛΕ-ΑΡΝΗΤΕΣ την οποία μπορεί να ακολουθήσει όποιος επαγγελματίας – επιστήμονας επιθυμεί για να επικοινωνεί με τα μέλη και να ενημερώνεται.

Καλούμε σήμερα όλους τους κλάδους που θα τύχουν αυτής της επιδότησης να επιλέξουν εκπαιδευτικούς φορείς που θα δεσμευτούν ΔΗΜΟΣΙΑ ότι θα αποδώσουν το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής τους στο Δημόσιο Σύστημα υγείας.

Καλούμε τους ίδιους τους φορείς εκπαίδευσης που θα αναλάβουν την εξ’ αποστάσεως κατάρτιση μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, να επιδείξουν εταιρική κοινωνική ευθύνη και να αποδείξουν έμπρακτα ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα δεν κοιτάζουν το πρόσκαιρο κέρδος αλλά νοιάζονται για το συλλογικό καλό.

Αρνούμαστε να βάλουμε στα σπίτια μας (όσο και εάν κάποιοι από εμάς τα έχουμε απόλυτη ανάγκη) τα 600 € της εξ’ αποστάσεως κατάρτισης όταν βοούν στα αυτιά μας οι κραυγές αγωνίας των υγειονομικών της χώρας που επαιτούν για τα αυτονόητα και νοσούν γιατί δεν έχουν γάντια και μάσκες. Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν κοστολογούνται στα 600 €.

Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν εξαγοράζονται

Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν μας επιτρέπει να βάλουμε τους εαυτούς μας πάνω από το κοινό καλό.

 

IBAN ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Τράπεζα EUROBANK GR2502607120000910200182990

Όποιος επιθυμεί, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, στην αιτιολογία κατάθεσης μπορεί να χρησιμοποιεί την λέξη ΤΗΛΕ-ΑΡΝΗΤΕΣ είτε προσφέρει ανώνυμα είτε επώνυμα το ποσό που θα λάβει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μοιραστείτε την είδηση