Κοζάνη: Όσο υπάρχουν άνθρωποι, τίποτα δεν πάει χαμένο

3 Min Read

Το βλέμμα μιας μικρής από τη Σομαλία, γεμάτο λαχτάρα για ένα παιδικό ποδήλατο, είδε ένας κάτοικος της Αιανής Κοζάνης, του χωριού που φιλοξενεί αυτή την περίοδο περί τους 60 μετανάστες σε ξενοδοχείο της περιοχής. Το τριών ετών κοριτσάκι διέσχιζε μαζί με τη μητέρα του το κέντρο της Αιανής. Δεκάδες παιδάκια του χωριού έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στον μεγάλο κι ασφαλή χώρο της πλατείας εκτός από τη μικρή Μαπσού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γρηγόρης Γκουρτζιούμης, κάτοικος του χωριού και 35χρόνια ταχυδρόμος, διηγείται την ιστορία με πρωταγωνιστές την ανθρωπιά και τη δοτικότητα. «Είδα το μικρό κοριτσάκι να τραβά τη μητέρα του δείχνοντας τα άλλα παιδάκια με τα ποδήλατα. Η μαμά πήρε τη μικρούλα λίγο πιο πέρα, πήγαν μαζί στο περίπτερο, μα τα ματιά της τρίχρονης ακολουθούσαν τα ποδήλατα. Έτσι έκανα στο facebook την εξής ανάρτηση: “Ένα παιδικό ποδήλατο αδέλφια, από κάποιον που δεν το χρειάζεται πια. Ο,τι κι αν πιστεύετε ένα μην ξεχνάτε: Τα παιδιά είναι παντοτινά. Είναι εύκολο να το βρείτε”».

- Advertisement -

Η ανάρτηση του κ. Γκουρτζιούμη κοινοποιήθηκε κι από άλλα άτομα και ενημερωτικές σελίδες της περιοχής και μέσα σε λίγες ώρες έγινε το… θαύμα των ανθρώπων, καθώς μια άλλη μητέρα και η μικρή της κόρη, από την Κοζάνη, μέσα σε λίγες ώρες έριξαν το… τείχος. Ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο της τρίχρονης Μάπσου από την προσφορά αγάπης της δεκάχρονης Ανθής, που δίχως δεύτερη σκέψη παραχώρησε το ροζ ποδηλατάκι της και μια σειρά από παιχνίδια. Τα δώρα καρδιάς της δεκάχρονης παρέδωσε σε ρόλο …ταχυδρόμου ανθρωπιάς αυτή τη φορά, ο κ. Γκουρτζιούμης.

«Άστραψαν τα καστανόμαυρα μάτια της μικρής Σομαλής από χαρά. Όταν παρέλαβα τα δώρα, η Ανθή είχε ένα χαμόγελο από εδώ ως το… Αφγανιστάν. Μεγαλοπρέπεια! Ομορφότατη μ ένα πλατύ χαμόγελο… Μου είπε πως τα ετοίμασε από χθες βράδυ. Η μητέρα της μου τηλεφώνησε. Εξαιρετική! Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι με τη σημασία της λέξης. Να ‘σαι καλά Ανθή. Η Μάπσου μού είπε να σου δώσω μια μεγάλη αγκαλιά. Η τεράστια μοναδική Ανθή. Τα παιδιά είναι παντοτινά…», περιγράφει τη σκηνή, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» ο κ. Γκουρτζιούμης.

*Συνέντευξη στους: Αναστασία Τελιανίδου, Φάνη Γρηγοριάδη- ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Μοιραστείτε την είδηση