Κοζάνη: Στον Εισαγγελέα οι δύο για την ανθρωποκτονία 53χρονου – Απολογούνται την Τετάρτη

2 Min Read

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στον ανακριτή, ζήτησαν και πήραν από τον Εισαγγελέα ο 51χρονος και η 48χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός 53χρονου κάτοικου του Κρόκου, το βράδυ της Μ. Πέμπτης προς Μ. Παρασκευή, σε σπίτι του φερόμενου ως δράστη, που βρίσκεται στην πόλη της Κοζάνης.

Ο 51χρονος άντρας, ο οποίος διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με το θύμα, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ η 48χρονη, την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία, κάτι που η ίδια αρνείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, προηγήθηκε διαπληκτισμός για προσωπικές διαφορές μεταξύ του 51χρονου φερόμενου ως δράστη, με το θύμα, παρουσία της 48χρονης, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο ο 53χρονος.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση της πράξης.

Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της όλης υπόθεσης ήταν και το πόρισμα της νεκροψίας και νεκροτομής στη σορό του θύματος, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα, με τον ιατροδικαστή υπήρχε τραύμα, δίπλα από τον θώρακα, από αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο τελικά αποδείχτηκε και θανατηφόρο.

Η εξιχνίαση του εγκλήματος έγινε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Κοζάνης, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν κατά τις βραδινές ώρες της Μ. Παρασκευής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιραστείτε την είδηση