Κοζάνη Τόπος Να Ζεις: Αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Σημανδράκου

3 Min Read

Η Δημοτική Αρχή των τριών παρατάξεων Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Σημανδράκου, με την απόφασή της για διεξαγωγή του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-9-2020 ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την διάθεσή της να αγνοήσει τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας του Μαυροδεντρίου, μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων ενδιαφερόμενων πολιτών σχετικά με την εκμίσθωση-παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων σε μεγάλες εταιρίες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Με την a la carte χρήση της δικαιολογίας των “μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊου covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης τους”  αποκαλύπτεται πλήρως η πρόθεσή τους για φίμωση κάθε αντίθετης φωνής στα σχέδια «αξιοποίησης» των δημοτικών εκτάσεων αλλά και ο φόβος τους για την γνώμη της κοινωνίας.

- Advertisement -

Η δε «δυνατότητα» που παρέχεται πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης για κατάθεση απόψεων και προβληματισμών και όχι ψήφισης στους Δημοτικούς Συμβούλους για τα θέματα του συμβουλίου για ένα δίωρο την Δευτέρα το πρωί μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί για πολλούς λόγους και σίγουρα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άλλοθι δημοκρατικότητας.

Δεν πάει πολύς καιρός που από τα ίδια αυτά έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου που τώρα απαξιώνουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετούνταν με ζέση για τον απαιτούμενο σεβασμό στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους καθώς και για το ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι ως θεσμικό όργανο το τελευταίο που θα αμφισβητήσει την αυθόρμητη εκδήλωση της άποψης των πολιτών (συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου Κοζάνης 12/26-06-2018). Άλλοι καιροί άλλα ήθη και δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το ρητό «αρχή άνδρα δείκνυσι».

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» δεδομένων των συνθηκών λόγω covid 19, διαφωνεί με την αθρόα παρουσία αγανακτισμένων πολιτών και την διακοπή της διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου με φωνές και οχλαγωγία όπως συνέβη στην προηγούμενη συνεδρίαση και καλεί τους θιγόμενους συμπολίτες μας να επιδείξουν την απαραίτητη σύνεση και σεβασμό προς τα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική απόφαση της Δημοτικής Αρχής και ζητά την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης την Δευτέρα 21-09-2020 δια ζώσης στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων με σεβασμό στα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό. 

Κοζάνη 18-9-2020

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις»

 

Μοιραστείτε την είδηση