Μετά από 9 χρόνια επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας ο κ. Ν. Χρυσοχόου με επιστολή του αποχωρεί από την θέση του Αρχιμουσικού της αγαπημένης μας Πανδώρας.
Ο Αρχιμουσικός Νίκος Χρυσοχόου με την αξία και τον επαγγελματισμό του ανέδειξε σε πολύ υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο την Φιλαρμονική Ορχήστρα Κοζάνης, την ανανέωσε, την δυνάμωσε και κάτω από δύσκολες συνθήκες κατάφερε να την βγάλει από τα όρια του Δήμου Κοζάνης παρουσιάζοντας έργα υψηλού επιπέδου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ταυτόχρονα διατήρησε και δυνάμωσε την έντονη σχέση όλων των Κοζανιτών με την Πανδώρα μας, ως ταυτοτικό στοιχείο της ιστορίας της πόλης, της μουσικής και καλλιτεχνικής της παράδοσης και συνέχισε επάξια το έργο των προηγούμενων αρχιμουσικών.
Σίγουρα η απουσία του δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και ο τρόπος αποχώρησής του από αυτή τη θέση προκαλεί έντονα ερωτηματικά. Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» με επιστολή της προς την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς άμεσα ζήτησε να της κοινοποιηθεί το έγγραφο του κ. Χρυσοχόου προς τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη σύμφωνα με το οποίο υποδυκνείονται οι δυσκολίες στη λειτουργία της Πανδώρας ταυτοχρονα ζητάμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή έτσι ώστε αυτές οι δυσκολίες να ξεπεραστούν. Δεν ξεχνάμε φυσικά το θέμα της αμοιβής των μουσικών της Πανδώρας που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει καταβληθεί παρά τις γνωστές μεγαλόστομες υποσχέσεις – αερολογίες του κ. Κοκκαλιάρη και του Αντιδημάρχου κ. Ιωαννίδη.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ν. Χρυσοχόου για τα 9 χρόνια προσφοράς του στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα του, συγχρόνως του υποσχόμαστε ότι η αγάπη των Κοζανιτών για την Πανδώρα, που είναι ισχυρότερη από τις αβλεψίες, τις παραλείψεις και την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, θα κρατήσει την Πανδώρα μας όρθια και πρωταγωνίστρια όπως της αρμόζει.