Κοζάνη Τόπος Να Ζεις: Η τέχνη της παραπλάνησης των πολιτών από τον κ. Μαλούτα

3 Min Read

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Neutron με τίτλο «Πρόσω ολοταχώς για την «πράσινη» λειτουργία της τηλεθέρμανσης”, δημιουργείται η εντύπωση τόσο από τον τίτλο όσο και από το περιεχόμενο του κειμένου ότι πολύ σύντομα η τηλεθέρμανση Κοζάνης θα μετατραπεί σε μια πράσινη τηλεθέρμανση!

Επειδή ο κ. Μαλούτας επιχειρεί να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους πολίτες οφείλουμε να επισημάνουμε πως το ενδιαφέρον αυτό ερευνητικό έργο δεν αφορά την εφαρμογή κάποιας πιλοτικής εφαρμογής στην τηλεθέρμανση, αλλά είναι μια προσομοίωση για πιθανές μελλοντικές προτάσεις σχετικά με τη χρήση ΑΠΕ στις αιχμές ζήτησης της τηλεθέρμανσης.

- Advertisement -

Η εκ του πονηρού παραπλανητική δημοσίευση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για μια ακόμα φορά, εκθέτει τον κ. Μαλούτα και προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών. Το έχει κάνει ο ίδιος αρκετές φορές με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη δήθεν χρηματοδότηση των 700 εκατομμυρίων € από τη συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην αποστολή της Ε.Ε. για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Η ευθύνη του για το γεγονός ότι, αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση Μουσουρούλη για το φυσικό αέριο με την γνωστή ΣΥΘΗΑ, χωρίς να έχουν αξιολογηθεί εναλλακτικά σενάρια, απόφαση που καθιστά τη ΔΕΥΑΚ απόλυτα εξαρτώμενη από τη ΔΕΗ, είναι τεράστια. Υπενθυμίζουμε ότι, ο κ. Μαλούτας το 2020 και 2021 παρουσίαζε το φυσικό αέριο ως μοναδική μακροπρόθεσμη λύση για την Τηλεθέρμανση. Ενώ το 2022 σε βίντεο για την συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην Αποστολή της Ε.Ε. για τη Κλιματική Ουδετερότητα εμφανίζεται ως λύση το Υδρογόνο από τον Λευκό Δράκο (White Dragon) με τα γνωστά αποτελέσματα.

Έχουν περάσει 4 χρόνια σχεδόν από την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την άμεση απολιγνιτοποίηση και την σχεδόν ταυτόχρονη ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μαλούτα ως Δημάρχου Κοζάνης, η μάταιη προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την καθυστερημένη και περιορισμένη αντίδραση του δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η δε άγνοια – αδιαφορία του για τις ραγδαίες εξελίξεις στα δεδομένα της περιοχής, όπως η έγκριση της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις νέες χρήσεις στα ορυχεία της ΔΕΗ που καθορίζει το μέλλον του παραγωγικού μοντέλου του τόπου, είναι επιεικώς προκλητική απέναντι σε κάθε πολίτη του Δήμου Κοζάνης.

Κοζάνη 14/07/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Μοιραστείτε την είδηση