Κοζάνη Τόπος Να Ζεις: Οι εικόνες από το Κουρί δικαιώνουν τις επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής

2 Min Read
Οι συνημμένες φωτογραφίες είναι από το δάσος «Κουρί» την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 όπου ο καλός καιρός και η ανάγκη χρήσης εξωτερικών χώρων λόγω της πανδημίας ευνόησαν την παρουσία πλήθους κόσμου κυρίως παιδιών και νέων ανθρώπων που αναζητούσαν μια διέξοδο δίπλα στην πόλη.
Τέτοιες εικόνες σίγουρα δικαιώνουν την επιλογή της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» που ως Δημοτική Αρχή επιδώξε με κάθε τρόπο την εκτέλεση του έργου αναβάθμισης του δάσους «Κουρί» που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
Έτσι:
• στις 12-7-2016 υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση χρονικής διάρκειας 20 ετών με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ιδιοκτήτη του χώρου, που παραχωρούσε την χρήση στον Δήμο Κοζάνης και αδειοδοτούσε τις εργασίες που θα γινόταν στο δάσος «Κουρί».
• το 2017 ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η σχετική μελέτη από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης.
• στις 13-6-2018 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης). Το έργο ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και χρησιμοποιείται εδώ και μήνες από τον κόσμο.
Ευελπιστούμε ότι και άλλες επιλογές έργων αστικής ανάπλασης της Δημοτικής Κίνησης (αναβάθμιση χώρου ΟΣΕ, στεγασμένη λαϊκή αγορά, πλατεία Λασσάνη, ανάπλαση οδού Αριστοτέλους, ανάπλαση οδού Ολύμπου, ανάπλαση ανατολικής εισόδου στην πόλη, νέες παιδικές χαρές, κατασκευή δύο νέων νηπιαγωγείων, προσθήκη αιθουσών στο 13ο και 18ο δημοτικό σχολείο, ανακαίνιση κτιρίου Τεχνικών Υπηρεσιών, συντήρηση και ολοκλήρωση Δημοτικού Κήπου κ.α.) θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν σύντομα για την αναβάθμιση της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Καλή χρονιά!
Μοιραστείτε την είδηση