Κοζανίτικη Αποκριά 2022 από την Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης

2 Min Read

Η   Πρωτοβουλία   Νέων   Κοζάνης,   ως   εθελοντική   ομάδα,   πραγματοποιεί  για δεύτερη, συνεχόμενη  χρονιά το project «Κοζανίτικη Αποκριά 2022», το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές κατηγορίες. Για ακόμη μία χρονιά στοχεύουμε  πρώτα στην διασκέδαση και την αλληλεπίδραση κι έπειτα στην μετάδοση γνώσεων. Οι δραστηριότητες μας αφορούν όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας. Βασικός άξονας ανάπτυξης των εν λόγω δράσεων, αποτέλεσε η καινοτομία, στηριζόμενη πάντοτε στα δεδομένα της πανδημίας του COVID-19.

Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσεται η εκμάθηση τραγουδιών των Φανών, από πρωτοτραγουδιστές των Πολιτιστικών Συλλόγων, με σκοπό την διάδοση και διαφύλαξη της τοπικής παράδοσης και τη συνέχιση των τραγουδιών από τους νεότερους.

- Advertisement -

Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και η εκμάθηση χορών που σχετίζονται με την Κοζανίτικη Αποκριά αλλά και το Καρναβάλι διεθνώς.

Ακόμη,  στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το θεματικό Ψηφιακό Μουσείο του Φανού,

εκπαιδευτικά  προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών,  με βασικό άξονα το εθιμικό δρώμενο των «Φανών» και την Αποκριά.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε και την προβολή  βίντεο με συνεντεύξεις αξιόλογων ανθρώπων των Φανών, ώστε να μην χαθούν οι φωνές αγωνίας τους για την συνέχιση του εθίμου.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν! Χρειάζεται προεγγραφή λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους με αυστηρή τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων κατά της διασποράς της πανδημίας όπως προβλέπει η ισχύουσα ΚΥΑ.

 

Δείτε το πρόγραμμα των δράσεων μας παρακάτω:

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!

Μοιραστείτε την είδηση