Κρίνονται για όσα έπραξαν, όχι για τα λόγια

3 Min Read

Μην περιμένετε από εμένα να ασχολούμαι, αφιερώνοντας πολύ χρόνο και και χώρο από την στήλη, με όσα λέει, τώρα που βρίσκεται ξανά στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας. Θα ασχολούμαι μόνον όταν τα λεγόμενα τους, είτε του ίδιου είτε άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε οσάκις πυροδοτούν ενέργειες των “μπαχαλάκηδων”, είτε όταν υπονομεύουν την θέση της κυβέρνησης έναντι ξένων συμφερόντων. Στο κατω-κάτω ο κ. Τσίπρας είναι ο ηττημένος των εκλογών. Και ο ηττημένος δικαιούται να λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω.
Εκείνο που δεν δικαιούνται, ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες τους, είναι να εμφανίζονται και ως τιμητές. Να ομιλούν με ύφος κατηγόρου, όταν είναι κατηγορούμενοι για πολλά από εκείνα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού λαού και εναντίον των θεσμών και των λειτουργιών του πολιτεύματος.
Ένα κτυπητό παράδειγμα η λεηλασία σε βάρος των συνταξιούχων, με τις παράνομες κρατήσεις, τόσο από την κύρια όσο και από τις επικουρικές συντάξεις. Για την οποία τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν με αγωνία να δικαιωθούν από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, η απόφαση του οποίου αναμένεται εντός των προσεχών ημερών. Μια λεηλασία που προστίθεται στις υπόλοιπες με τις οποίες κατάφεραν να εμφανίζουν τα πλεονάσματα για τα οποία υπερηφανεύονται. Χωρίς να ντρέπονται καθόλου για το ότι όλα αυτά ήταν προϊόν λεηλασίας και κλοπής.
Άλλο παράδειγμα οι σκανδαλώδεις επεμβάσεις του “συστήματος Ρασπούτιν¨στην δικαιοσύνη. Οι οποίες περιγράφονται γλαφυρότατα στην εκ 32 σελίδων αναφορά του τέως επόπτου της εισαγγελίας διαφθοράς κ. Αγγελή. Υπόθεση που τώρα έρχεται στη Βουλή. Και δεν μπορώ να πω αν θα φθάσει ως την σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Αμφιβάλω άλλωστε να χρειάζεται. Η βουλή πρέπει να λειτουργεί κυρίως για την παράγωγη νομοθετικού έργου και με άνεση κοινοβουλευτικοί ελέγχου σε συνθήκες διαφάνειας. Δεν είναι δική της δουλειά να παριστάνει το δικαστήριο.
Ελπίζω ότι η σημερινή πλειοψηφία θα απαντήσει στο διαβιβαστικό έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με το αυτονόητο: Κάντε το καθήκον σας ως φυσικοί δικαστές. Αρκεί βεβαίως οι εγκαλούμενοι για το στήσιμο της πολιτικής εκδοχής του σκανδάλου Novartis να έχουν την γενναιότητα να τεθούν στην διάθεση των φυσικών δικαστών και να μην κρύβονται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Να έχουν την ευθιξία οι Τσίπρας, Παπαγγελόπουλος και Πολάκης να μην αναζητούν ειδική προστασία έναντι των ανακριτών.

Μοιραστείτε την είδηση