Κρίση κι ευκαιρία

2 Min Read

Κάθε κρίση παρουσιάζει ευκαιρίες. Και μια από τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η κρίση του κορωνοϊού είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δίνει η τηλε-εργασία και η τηλε-διδασκαλία.
Χθες, η μικρή μου ανιψιά ήταν κατενθουσιασμένη που θα έκανε το πρώτο της μάθημα αγγλικών μέσω Skype. To φροντιστήριό της «έπιασε» αμέσως το νόημα και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριές του να περάσουν παραγωγικό χρόνο στο σπίτι τους. Το ίδιο έκαναν και άλλα φροντιστήρια, ακόμη και νηπιαγωγεία, που αντιλήφθηκαν πόσο σημαντικό είναι να αναπτύξουν εργαλεία που θα κρατήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους σε επαφή με τη γνώση και τη δημιουργικότητα μέσα από τρόπους που μέχρι τώρα δεν είχαν αξιοποιηθεί.
Το παράδειγμά τους μπορούν να ακολουθήσουν τα δημόσια σχολεία και φυσικά τα πανεπιστήμια, τα οποία είναι σημαντικό να δουν την ευκαιρία και να μην αφήσουν αυτές τις δύο -προς το παρόν- εβδομάδες να κυλήσουν όπως ο χρόνος….στο Τενεσί (δηλαδή περιμένοντας το ουϊσκι να γίνει, όπως στην παλιά διαφήμιση του Jack Daniels).
Αυτή είναι και η ουσία της εκπαίδευσης, άλλωστε. Να προσαρμόζεται, να πρωτοπορεί και να αξιοποιεί νέους τρόπους για να προσεγγίσει το κοινό της. Τα αντανακλαστικά και η προσαρμογή σ’ ένα πρόβλημα, μια κρίση, μια προσωρινή αναποδιά, δείχνουν την ικανότητά μας να επιβιώνουμε και να προχωρούμε.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση