Κρίσιμη η συμπλήρωση των μηχανογραφικών – Να αποτυπώσουν τις επιθυμίες τους καλεί τους υποψηφίους ο δρ. Χρήστος Ταουσάνης

2 Min Read

Πολύ κρισιμότερη από τη διαγωνιστική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αυτή της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου που πρέπει να γίνει από τους υποψηφίους μέχρι τις 16 Ιουλίου.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέξουν πολύ, γιατί τα λάθη μπορεί να τους οδηγήσουν σε ακατάλληλες σχολές και σε λάθος επαγγελματικό προσανατολισμό.
«Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε καλά τα τμήματα στα οποία έχουμε πρόσβαση στο επιστημονικό μας πεδίο, δηλαδή τα προγράμματα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες» συμβουλεύει τους υποψηφίους ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμό και συμπληρώνει πως η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει για όλα τα τμήματα και όχι μόνο για τις πρώτες επιλογές.
Επίσης, λέει ο κ. Ταουσάνης «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αλλαγές στα επιστημονικά πεδία, καθώς φέτος θα πρέπει να διευρύνουμε και προς τα πάνω και προς τα κάτω τις επιλογές μας».
Άλλοι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στις φετινές αυξομειώσεις των βάσεων θα είναι η παρουσία νέων ιδρυμάτων, όπως αυτή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που προέκυψε μέσα από συγχώνευση.
Το σύστημα επιτρέπει την υποβολή των μηχανογραφικών έως τις 16 Ιουλίου συν δυο τρεις μέρες παράτασης, άρα οι υποψήφιοι έχουν πολύ χρόνο για να συλλέξουν πληροφορίες για τα τμήματα της προτίμησής τους.
«Στο μηχανογραφικό δεν συμπληρώνουμε μόνο με βάση τις περυσινές βάσεις, αλλά αποτυπώνουμε την πραγματική μας επιθυμία» καταλήγει ο κ. Ταουσάνης και καλεί γονείς και μαθητές να αποτυπώσουν τις πραγματικές τους επιθυμίες και να μην περιοριστούν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Μοιραστείτε την είδηση