Κρότος, της Ελένη Τσουτζίδου, μαθήτριας της B΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

2 Min Read

Τι είναι τα Όνειρα Ψυχών; Δύο λέξεις χίλιες σημασίες. Σ’ αυτήν εδώ τη στήλη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης μοιράζονται τα όνειρα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από τα δικά τους ποιήματα, διηγήματα και άρθρα. 

ΚΡΟΤΟΣ

Δεν μίλησες ποτέ γι’ αυτά που ήθελες. Φοβόσουν τις συνέπειες! Η φωνή κοβόταν, χανόταν στις βουές του κεφαλιού σου. Γλυκές θα ήταν οι συνέπειες. Από εκείνες τις ωραίες που σε κάνουν να χαμογελάς και το πλήθος να σε δείχνει με το δάχτυλο. Τους ξενίζει η τόλμη. Φοβούνται να χαρούν, μην και τους χαλάσει. Καλά έκανες και έμεινες άπραγος αδερφούλη! Νωθρός απέναντι σε αυτά που ένιωθες. Τώρα φιμώθηκες συντροφιά με τις τύψεις σου. Τα χέρια που βλέπεις είναι σκιές. Κουνιούνται ρυθμικά στο θρόισμα της επίγειας φυλακής σου! Κι αν… αν αδερφούλη! Αν! Ποτέ δεν θα μάθεις.

Πάρε τον σουγιά που στέκει απάνω στο μίζερο τραπέζι σου και παίξε το επικίνδυνο παιχνίδι σου. Μα πρόσεχε να μην κοπείς! Δεν είσαι συνηθισμένος σε «συνέπειες» και «τόλμες». Μην νικήσεις ποτέ τις ενοχές σου! Μείνε στο κλουβί σου και βάλε φίμωτρο σε όσους τις θυμίζουν. Τον κρότο τον ακούς; Φίλος και σύμμαχος σου από εδώ και στο εξής! Μη ζήσεις τη ζωή, μήπως και σε πληγώσει! Θα πονέσει μάλλον πιο πολύ από τον σουγιά σου. Είσαι ικανοποιημένος;

Ώρα να φεύγω. Ελπίζω να ακούς τις σειρήνες του κρότου σου και να τις απολαμβάνεις με το παλιό τσίπουρο που ξέμεινε στο σκρίνιο.

 

Ελένη Τσουτζίδου

Μαθήτρια της B΄ τάξης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση