Κυκλοφορεί το 5ο τεύχος του περιοδικού My Voio! Ένα τεύχος γεμάτο πολιτισμό, ξεχωριστές διαδρομές, συνεντεύξεις και ιστορικά γεγονότα

2 Min Read

Στο 5ο τεύχος του περιοδικού My Voio  που κυκλοφορεί έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε ενδιαφέροντα θέματα και συνεντεύξεις, έθιμα της Δυτικής Μακεδονίας που ξεχωρίζουν, όπως ο Χορός της Ρόκας στη Γαλατινή Βοΐου, οι Λαζαρίνες της Αιανής και του Κρόκου, αντλήστε χρήσιμες πληροφορίες για τα κάστρα στην Καστοριά και τα Σέρβια, θυμηθείτε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την περιοχή, αναμνήσεις από την Μικρασιατική καταστροφή, ταξιδέψτε με τα οδοιπορικά που σας προτείνουμε σε οικισμούς και περιοχές που θα σας συναρπάσουν, όπως το Σισάνι, τα Νάματα και η Βλάστη, γνωρίστε τις ομορφιές του Δήμου Σερβίων και ζήστε μοναδικές αποδράσεις στα πανέμορφα Γρεβενά. Δοκιμάστε την ιδιαίτερη πιτουρόπιτα, την πίτα της Πεντηκοστής,  και προβληματιστείτε με απόψεις που θίγουν θέματα του σήμερα και του αύριο.

Το My Voio αγκαλιάζει όλη τη Δυτική Μακεδονία και ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου χτυπά η καρδιά αυτού του τόπου.

Η προσπάθεια του My Voio να δώσει το τουριστικό στίγμα στην περιοχή, να προσελκύσει, να μαγέψει, να κινητοποιήσει, να αναδείξει και να προβάλλει ότι αποτελεί αυθεντικό στοιχείο του Βοΐου και της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζεται μέσα από πολύτιμες συνεργασίες και ενέργειες που αναδεικνύουν την ανάγκη για εξωστρέφεια και κοινούς στόχους.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και στήριξαν αυτήν την έκδοση.

Ξεφυλλίστε την έντυπη και περιηγηθείτε στην online έκδοση του My Voio και γνωρίστε το μαγευτικό Βόιο και τη Δυτική Μακεδονία.

Αναζητήστε το στα σημεία διανομής και μέσω συνδρομής. Πληροφορίες στον ιστότοπο www.myvoio.com.

Φωτογραφία εξωφύλλου : Δημήτρης Βαβλιάρας.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου απεικονίζει το έθιμο «Ο Χορός της Ρόκας», ένα από τα πιο παλιά έθιμα που αναβιώνει κάθε Τρίτη μέρα του Πάσχα στην Τοπική Κοινότητα Γαλατινής του Δήμου Βοΐου.

Μοιραστείτε την είδηση