Κυβερνητικοί βουλευτές στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις χαμηλές τιμών των μήλων

3 Min Read

«Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα με την βαρύτητα που έχει και στέκεται δίπλα στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής ΝΔ Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά για το θέμα των πολύ χαμηλών στα μήλα της περιοχής. Για το ίδιο θέμα πραγματοποίησε επίσκεψη στον ίδιο υπουργό και η βουλευτρια της ΝΔ Παρασκευή Βρυζίδου, με τον υπουργό να απαντά πως υπάρχει πλαίσιο διεκδίκησης.

Τόσο ο κ. Αμανατίδης όσο και η κ. Βρυζίδου, έθεσαν στον υπουργό το θέμα της μη διάθεσης των μήλων στις αγορές της Αιγύπτου λόγω του ότι η χώρα έχει περιορισμούς από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως «πέραν της διερεύνησης εναλλακτικών αγορών για τη νέα χρονιά προτίθεται, εφόσον αντίστοιχο πρόβλημα με τις εξαγωγές φρούτων στην Αίγυπτο αντιμετωπίζει και άλλη χώρα της Ε.Ε., να θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας διεκδικώντας Ευρωπαϊκή λύση» αναφέρει ο κ. Αμανατίδης στην ανακοίνωσή του.

Η Βουλεύτρια της ΝΔ Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, αναφέρει ακόμη πως το υπουργείο προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της πληρωμής των εμπόρων από την Αίγυπτο και να ξεπεράσει τα capital controls που έχουν επιβληθεί εκεί. ««Δεν θα αφήσουμε, ούτε θα επιτρέψουμε οι αγρότες μας να βρεθούν σε αδιέξοδο. Με συνεργασία των δύο Υπουργείων θα βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις» ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς στην συνάντηση.

Στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα συμμετείχαν και βουλευτές άλλων περιοχών αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Από τον κ. Αμανατίδη τέθηκαν προς συζήτηση και άλλα δυο ζητήματα προς τον υπουργό, αυτό της στήριξης των αλιέων καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου λόγω της ολικής απαγόρευσης της αλιείας με απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και της στήριξης των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων εξαιτίας των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που επέφερε στον κλάδο ο πόλεμος στην  Ουκρανία.

Τέλος, για το θέμα αποζημίωσης των παραγωγών μέσω deminimis, που τέθηκε από τους Βουλευτές, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει κάθε  χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης των παραγωγών.

Θένια Βασιλειάδου- www,xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση