Λ. Μαλούτας: Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας για μια ελπιδοφόρα προοπτική του τόπου μας

3 Min Read

Στην κεντρική πλατεία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Την πλατεία Νίκης «γιατί είναι αντιπροσωπευτική τόσο της ιστορίας και της πολιτικής αυτού του τόπου, όσο και του αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου που θα σημάνει μια καθαρή και μεγάλη νίκη για την Ενότητα την Κυριακή», όπως χαρακτηριστικά είπε, επέλεξε ο νυν Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Λάζαρος Μαλούτας για την κεντρική προεκλογική του ομιλία που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου το βράδυ της Πέμπτης.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έγιναν επί θητείας του και κάνουν το Δήμο να πρωτοπορεί, όπως ανέφερε, σημειώνοντας ότι στόχος είναι ο Δήμος Κοζάνης να είναι κλιματικά ουδέτερος και έξυπνος ως το 2030, πράσινος και ανθεκτικός. «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δήμου Κοζάνης στην πρόκληση της απολιγνιτοποίησης μέσα από τον σχεδιασμό και υλοποίηση άμεσων και μεσομακροπρόθεσμων δράσεων, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει στο μέλλον με επιτυχία κρίσεις κοινωνικές, οικονομικές, κλιματικές» είπε ο κ. Μαλούτας.

Στη συνέχεια μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού, τονίζοντας ότι η βασική πρόσκληση είναι η κοινωνικά δίκαιη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με πρώτο ζητούμενο την προσαρμογή της τοπικής οικονομίας στις νέες συνθήκες που δημιουργούν η απολιγνιτοποίηση και η δίκαιη μετάβαση.

Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στο μεγάλο στόχο που σχετίζεται με τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, ενώ μίλησε και για τις διεκδικήσεις που είναι:

-Η  αναγκαιότητα αναβάθμισης των υγειονομικών υπηρεσιών στην περιοχή μας

– Η επιτάχυνση των επενδύσεων

– Η ενίσχυση του Πανεπιστήμιου

– Οι σιδηροδρομικές υποδομές

-Η παράταση της λειτουργίας των μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου που τροφοδοτούν την Τηλεθέρμανση είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή προσαρμογή στις δρομολογημένες λύσεις και το πρασίνισμα της Τηλεθέρμανσης

– Η ουσιαστική στήριξη του πρωτογενή τομέα

-Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– Το νέο χωροταξικό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία

«Όπως είπα στην αρχή για εμάς είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Κι όταν λέω για εμάς αναφέρομαι σε όλη μας την ομάδα η οποία έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά γιατί πιστεύουμε σ’ αυτό το Δήμο, πιστεύουμε στις δυνατότητες των ανθρώπων του. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά γιατί πιστεύουμε σε όλους εμάς. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας δικαιούται τον καλύτερο μας εαυτό. Και πως όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την Κοζάνη του 2030» κατέληξε ο κ. Μαλούτας, ζητώντας την ψήφο των δημοτών για «μια νίκη την Κυριακή».

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση