Λ. Μαλούτας: Φαίνεται να δρομολογείται μια λύση που θα εξασφαλίσει το διάδοχο σχήμα για την τηλεθέρμανση

2 Min Read

Θετική χαρακτηρίζει την τελευταία εξέλιξη στο θέμα της τηλεθέρμανσης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. “Σαφώς υπάρχει μια θετική εξέλιξη με την έννοια ότι είναι το βήμα που αρχίζει να δρομολογεί κάποιες από τις ενέργειες που κάναμε στο παρελθόν. Για παράδειγμα η συμπαραγωγή που συζητούσαμε όλοι μπαίνει στο τραπέζι κι είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ που ολοκληρώνουν την εικόνα της ενεργειακής τροφοδοσίας των τηλεθερμάνσεων, περιέχει τη συμμετοχή της ΔΕΗ καθώς είχαμε πει από την αρχή ότι μας ενδιαφέρει η συμμετοχή και είναι μια λύση πακέτο που εξασφαλίζει και τις τρεις τηλεθερμάνσεις (Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου) με έναν τρόπο βιώσιμο”.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης εξηγεί ότι η εξέλιξη αφορά στην αξιοποίηση των υφιστάμενων ενεργειακών υποδομών στο λεκανοπέδιο με την προσθήκη μιας μονάδας συμπαραγωγής (ΣΗΘΥΑ) που θα εγκατασταθεί στο οικόπεδο του ΑΗΣ Καρδιάς και από την οποία θα γίνεται η ενιαία τροφοδοσία των τηλεθερμάνσεων.
Σε ότι αφορά στα χρονοδιαγράμματα ο κ. Μαλούτας επισημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα και υπενθυμίζει ότι είναι από αυτούς που είχαν πει από την αρχή ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. “Στη συνάντηση είχαμε και την παρουσία του ΔΕΣΦΑ που δεσμεύτηκε ότι εξασφαλίζεται η παροχή αερίου στον ΑΗΣ Καρδιάς το Σεπτεμβρη του 2023. Από την άλλη οι διαδικασίες ανάθεσης από πλευράς ΔΕΗ είναι πιο γρήγορες. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε το έργο να είναι έτοιμο στο τέλος του 2023” αναφέρει ο Δήμαρχος Κοζάνης.
Τέλος. στέλνει στους πολίτες μήνυμα αισιοδοξίας ότι με συστηματική δουλειά φαίνεται ότι δρομολογείται μια λύση που θα εξασφαλίσει το διάδοχο σχήμα που είναι επαρκές και αξιόπιστο και θα συνεχίσει να είναι οικονομικά συμφέρον.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση