Λάκης Σημαιοφορίδης στο Metrosport: «Δεν ανατρέπεται η βαθμολογία, μερική δικαίωση Λευκίμμης»

3 Min Read

Δεν ανατρέπεται ο βαθμολογικός πίνακας του 2ου ομίλου της Γ΄Εθνικής και ο Μακεδονικός ορθά συμμετείχε στα μπαράζ σύμφωνα με όσα είπε ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», σχολιάζοντας την απόφαση που εκδόθηκε από το CAS, μετά την προσφυγή της Λευκίμμης και της Κοζάνης.

Σύμφωνα με την απόφαση έγινε μερικώς δεκτή η έφεση της Λευκίμμης και παρ’ ότι επιστρέφει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Κέρκυρας, απορρίπτει το αίτημα για την αλλαγή της βαθμολογίας. Συνεπώς, πρώτος παραμένει ο Μακεδονικός, δεύτερη η Κοζάνη και η Λευκίμμη υποβιβάζεται. Οι δύο ομάδες (Λευκίμμη-Κοζάνη) θα έπρεπε να είχαν προσβάλει τη βαθμολογία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα επικυρώσει την απόφαση αυτή του CAS.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο νομικός του Μακεδονικού Λάκης Σημαιοφορίδης, είπε στο Metropolis 95,5:

«Μπορεί να δικαιώνεται μερικώς η Λευκίμμη, αλλά ο βαθμολογικός πίνακας δεν αλλάζει. Είναι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιήσαμε και ίσως να δικαιολογεί το μερικώς που αναφέρει η απόφαση. Δεν ανατρέπει τον πίνακα και είναι λογικό, γιατί συμμετείχε στους αγώνες μπαράζ ο Μακεδονικός. Η ΕΠΟ θα ερμηνεύσει την απόφαση και αν την εφαρμόσει όπως είναι, δεν μπορεί να ανατρέψει τον βαθμολογικό πίνακα. Της το απαγορεύει η απόφαση. Ας αναζητήσουν τους λόγους σε νομικά σφάλματα».

To Διατακτικό της απόφασης του CAS:

«1. Η έφεση της Λευκίμμης ενάντια στον Μακεδονικό επικυρώνεται μερικώς.

2. Το ίδιο ακριβώς και για την περίπτωση της Κοζάνης.

3. Η απόφαση 33/2022 της ΕΠΟ της 10ης Μαίου 2022 αντικαθίσταται από τα παρακάτω:α) Η έφεση του Μακεδονικού ενάντια στην Λευκίμμη απορρίπτεται.β) Στο παιχνίδι μεταξύ Μακεδονικού και Λευκίμμης δεν επιβάλλεται ποινή στην Λευκίμμηγ) Δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν βαθμοί από την Λευκίμμηδ) Δεν θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στην Λευκίμμη

4.Η αίτηση της Λευκίμμης για εφαρμογή του άρθρου 20 της ΕΠΟ με την οποία λαμβάνει την 6η θέση, με 33 βαθμούς, θεεωρείται μη-αποδεκτή.

5. Η αίτηση της Κοζάνης (πρώτη θέση, 47 βαθμοί) θεεωρείται μη-αποδεκτή.

6. Το κόστος της (νομικής) διαιτησίας θα διανεμηθούν και θα επικοινωνηθούν ξεχωριστά στην Λευκίμμη, στην Κοζάνη, στον Μακεδονικό και στην ΕΠΟ.

7. Η κάθε πλευρά θα πρέπει να αναλάβει τα δικά της δικαστικά έξοδα (και γενικά έξοδα) που δημιουργήθηκαν από τις εφέσεις αυτής της διαιτησίας.

8. Όλα οι υπόλοιπες αιτήσεις για απαλλαγή που έχουν υποβληθεί, απορρίπτονται.

5 Ιουλίου 2022
Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο.
Jose Juan Pinto Sala: Aποκλειστικός διαιτητήςAlejandro Naranjo Acosta: Κατά περίσταση γραμματέας».

metrosport.gr

Μοιραστείτε την είδηση