Λαμπρός εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Βοΐου

2 Min Read

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Βοΐου. Στην έδρα του Δήμου, τη Σιάτιστα, εψάλλη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Καλαμόπουλο Στέργιο, Διευθυντή του ΕΠΑΛ Σιάτιστας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Τσιστοπούλου, από τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Στέργιο Δίκο, τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κ. Γεώργιο Ντζιμάνη, την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Μαρία Καρυπίδου, τον Λοχαγό της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Χατζηζήση Ιωάννη, τον αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας κ. Τζήμτσιο Κωνσταντίνο, και εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, της Φιλαρμονικής του Δήμου και των μικρών παιδιών.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η Δημοτική Αρχή Βοΐου συγχαίρει όλους τους μαθητές για την πολύ καλή εμφάνισή τους στην παρέλαση και τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία των μαθητών.

Επίσης, ευχαριστεί τη Φιλαρμονική του Δήμου και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου σε όλο το Δήμο Βοΐου.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση