Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της κρίσης του μεταναστευτικού στη χώρα μας αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά σε πυρήνα της κοινωνικής πολιτικής του Ελληνικού κράτους.
Είναι αξιέπαινη η δράση του Δήμου ( αιρετών και εργαζόμενων), των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και των απλών πολιτών, οι οποίοι πράττοντας το αυτονόητο ( ή και μη ) καθήκον τους, έσπευσαν να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες, προσφέροντας τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Με τον τρόπο αυτό κάλυψαν την ηχηρή απουσία του κράτους, το οποίο αρκείται στο ρόλο του τροχονόμου.
Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των δράσεων αλληλεγγύης και προσφοράς των φορέων του τόπου μας (βομβαρδισμοί στην Σερβία, ανθρωπιστική κρίση κτλ. ) σε όσους ανθρώπους έχουν την ανάγκη μας, αποδεικνύοντας έτσι την διαχρονική τους ευαισθησία και προσφορά.
Είναι βέβαια χρήσιμο να θυμόμαστε, πως οι δράσεις του Δήμου μπορούν να υλοποιούνται και χάρη στις δομές και υποδομές (κοινωνική υπηρεσία, συσσίτια, κοινωνικό ιατρείο, γραφείο-δράσεις εθελοντισμού κτλ.) που οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ίδρυσαν, στήριξαν και λειτούργησαν στο Δήμο. Πρόκειται για εκείνες τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες κατηγορήθηκαν ότι “κατέστρεψαν” τον τόπο….
για το συνδυασμό της ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Λ. Μαλούτας, Δημοτικός Σύμβουλος