Μαλούτας: Καθαρή νίκη της «Ενότητας» στον Α’ γύρο

4 Min Read

Με τον συνδυασμό του Γιάννη Κοκκαλιάρη η «μάχη» στον Β΄ γύρο

Με ποσοστό κοντά στο 36.58% στο 99,35% της ενσωμάτωσης, ο νυν Δήμαρχος Κοζάνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα» Λάζαρος Μαλούτας έκοψε το «νήμα» του Α ́ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Μαλούτας συγκέντρωσε πάνω από 13.836 ψήφους και άφησε τους δυο συνδυασμούς των Χάρη Κουζιάκη και Γιάννη Κοκκαλιάρη να αγωνιούν για το ποιος θα περνούσε στον Β’ γύρο.

- Advertisement -

Από την αρχή της καταμέτρησης, ο κ. Μαλούτας απέκτησε γρήγορα προβάδισμα με δεύτερο τον συνδυασμό του κ. Κοκκαλιάρη. Ο τελευταίος, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει μεγάλη διαφορά από τον συνδυασμό του κ. Κουζιάκη και μέχρι τις 2 τη νύχτα οι δυο αυτοί συνδυασμοί βάδιζαν προς την ολοκλήρωση της καταμέτρησης με διαφορά που έφτασε τις περίπου 250 ψήφους.

Στο 99,35% της καταμέτρησης (152 από τα 153 εκλογικά τμήματα) ο συνδυασμός «Ενότητα» του κ. Λάζαρου Μαλούτα συγκέντρωσε ποσοστό 36,58% και 13836 ψήφους, ο συνδυασμός «Μαζί για την Κοζάνη» του κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη 26,3% και 9948 ψήφους και ο συνδυασμός «Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» του Χάρη Κουζιάκη είχε ποσοστό 24,61% και 9309 ψήφους.

Ακολούθησαν ο συνδυασμός «Εδώ Κοζάνη» του κ. Σταύρου Καμπουρίδη με ποσοστό 7,48% και 2,831% ψήφους και ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Κοζάνης» της κ. Τίνας Κουζιάκη με ποσοστό 5,03% και 1901 ψήφους.

Όσο συνεχιζόταν το «θρίλερ» για το ποιος θα κόψει το νήμα για την δεύτερη Κυριακή, ο σίγουρος νικητής του πρώτου γύρου Λάζαρος Μαλούτας λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε δηλώσεις του στο εκλογικό κέντρο είπε:

«Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών με μία καθαρή νίκη της ‘Ενότητας». Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας διότι είμαστε η πρώτη τους επιλογή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψηφίους, γιατί ολοκληρώσαμε την προεκλογική περίοδο μέσα σε ήρεμο κλίμα και με γόνιμη αντιπαράθεση προτάσεων.

Έχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα, ώστε να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, να αναλύσουμε περισσότερο την πρότασή μας, ώστε να συνδιαμορφώσουμε την κοινή πορεία για το μέλλον του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους υποψηφίους της «Ενότητας’, την ισχυρή ομάδα αυτών των εκλογών για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε όλοι μαζί μέχρι την επόμενη Κυριακή 15 Οκτώβρη».

Ο συνδυασμός του Γιάννη Κοκκαλιάρη στον δεύτερο γύρο

Το θρίλερ για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον Δήμο Κοζάνης, έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας όταν και ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και περάστηκαν τα αποτελέσματα στο σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο συνδυασμός του Γιάννη Κοκκαλιάρη «Μαζί για την Κοζάνη» έλαβε ποσοστό 26,3% και 9.948 ψήφους ενώ ο συνδυασμός «Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» έλαβε ποσοστό 24.61% και 9.309 ψήφους.

Λάζαρος Μαλούτας και Γιάννης Κοκκαλιάρης θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή, στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Κοζάνης, καθώς μετά από ένα ολονύχτιο θρίλερ ο Γιάννης Κοκκαλιάρης για μερικές εκατοντάδες ψήφους άφησε εκτός τον Χάρη Κουζιάκη.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση